Cum să faci ceapă pane: mai multe variante ale aceleiaşi delicioase reţete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceapă pane: inelele sunt date mai întâi prin făină   Foto: Angela Sabău
Ceapă pane: inelele sunt date mai întâi prin făină   Foto: Angela Sabău

Ceapa pane este un aperitiv mai puţin cunoscut, dar foarte apreciat de cei care l-au gustat. Este delicioasă lângă sos alb cu usturoi sau ketchup, ca garnitură sau în salate.

Foarte uşor de pregătit, dar prea puţin cunoscută, ceapa pane poate fi un aperitiv, o gustare ori o garnitură absolut delicioasă. Reţea este foarte simplă şi se prepară foarte uşor. Cine a făcut-o o dată, o va prepara cu orice ocazie.

O ceapă mare se taie inele de 5-6 mm lăţime şi se lasă câteva minute pe un prosop să se stoarcă. Apoi se trec prin făină şi pe urmă prin ou bătut, după care se pot da prin pesmet, la fel ca şi şniţelul. Pentru această reţetă, ceapa poate fi doar crestată, nu tăiată inele, şi se prăjeşte întreagă, după ce a fost dată prin făină, ou şi pesmet.  

O altă variantă a reţetei presuune un aluat asemănător celui de clătite.

Avem nevoie de:

-       Două-trei cepe mari

-       Două ouă

-       100 g făină

-       150-200 ml lapte

-       pesmet

Aluatul se prepară identic cu cel de clătite, dar fără zahăr, iar inelele de ceapă se dau prin acest aluat, iar la final, se trec prin pesmet pentru a obţine o crustă crocantă.

Variantă: ceapă albă, trecută doar prin făină

O altă variantă a reţetei pe care oprepară o băimăreancă presupune trecerea inelelor de ceapă doar prin făină. ”Reţeta o am de la un restaurant din Ungaria. Folosesc ceapă albă, pe care o tai inele şi o trec doar prin făină, după care o prăjesc în ulei. E bine să nu le înghesuim în tigaie şi să folosim ulei mult, pentru a nu se lipi unele de altele. Rondelele astfel obţinute le combin într-o salată cu jumări de peşte, salată verde şi rucola”, explică băimăreanca de 48 de ani. 

Mai puteţi citi:

VIDEO Ce-i în mintea fanilor agresivi ai primarului ales din puşcărie: „L-au lăsat închis intenţionat, să nu poată fi judecat“

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite