Coşmarul statului la bloc: vecinii care au transformat apartamentul în groapă de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vecinii au fotografiat palsele cu resturi menajere în faţa uşii
Vecinii au fotografiat palsele cu resturi menajere în faţa uşii

Locatarii unui bloc de pe bulevardul Independenţei din Baia Mare se plâng de mirosul greu de suportat ce provine dintr-unul din apartamentele situate la primul etaj. Aceştia au constatat că la apartamentul respectiv o persoană adună mizerii din ghenă.

Deşi afară totul arată curat, la etajul I al blocului se văd două geamuri fără perdele, neîngrijite şi cu vopseaua scorojită. În interior nu pare să fie nimeni acasă, iar la bătăile din uşă nu deschide nimeni, însă se simte un miros imposibil de suportat. După cum spun vecinii, în apartamentul respectiv ar locui un bătrân, însă de câteva luni, o femeie a început să vină tot mai des acolo, iar de o vreme nu mai pleacă deloc.

Oamenii spun că, deşi nu e treaba lor şi nu îi interesează viaţa personală a omului, femeia respectivă adună deşeuri de la ghena de gunoi, pe care le depozitează în casă, iar acest lucru îi afectează pe toţi. Ajunşi la capătul răbdării, ei au făcut sesizări după sesizări, dar lucrurile nu s-au schimbat. Oamenii se tem acum că s-ar putea îmbolnăvi.

”Aici e un focar de infecţie. Acum au început să dea cu ceva să nu se mai simtă mirosul. Dar se simte încă foarte tare”, spune o vecină care a făcut deja numeroase sesizări. ”La început, femeia a venit mai rar. Mai făcea ceva de mâncare şi pleca. Noi ne-am bucurat pentru el, că e singur, şi am zis că e bine că mai vine cineva pe la el. După un timp a rămas aici permanent. Nu e treaba noastră, dar problema este că, de când a venit aici, a început să adune gunoaie din ghenă şi le depozitează în casă. A adus inclusiv o canapea, saltele, scaune de plastic erau stivuite în casă”, spune una din femeile din scara blocului. „Când au venit nepoatele la mine s-au ţinut de nas, şi-au pus batista la nas pentru că nu au putut suporta mirosul ăsta”, spune o alta. „Asta este ce am văzut noi din exterior, pentru că în casă nu lasă pe nimeni”, completează vecinii. „E o mizerie de nedescris”, spun ei.

Reclamaţii şi sesizări, fără niciun rezultat

Din cauza situaţiei extem de neplăcute, vecinii au făcut o serie de reclamaţii la autorităţile statului, însă cel puţin până acum, nicio schimbare nu a avut loc. „Am făcut două sesizări la Direcţia de Sănătate Publică, dar au spus că nu e de competenţa lor. Am făcut şi la Poliţie, dar şi ei au spus că nu e de competenţa lor, ci a poliţiei locale. Am făcut şi la ISU, pentru că am avut suspiciuni că au pierderi de gaze, dar au spus că nu e de competenţa lor. Am făcut la Poliţia locală trei sesizări. Am primit răspuns de la ei, la ultimele două au spus că i-au amendat cu 1.000 de lei. Pe noi nu ne ajută că îi amendează, dacă mizeria e tot acolo”, spun vecinii supăraţi.

gunoaie

Femeia poartă gunoaie de la container cu plasele

Oamenii au încercat să ia legătura cu rudele bătrânului, care însă au fost reţinuţi atunci când a venit vorba să ia o decizie. „Domnul are o fiică plecată în străinătate. Am luat legătura cu ea şi i-am spus să îşi dea acordul pentru unele măsuri, dar dânsa a spus că se va consulta cu nişte avocaţi, pentru că nu ar vrea să-i facă rău cu bună ştiinţă. Dar mai rău decât să fie hrănit de la ghena de gunoi nu cred că îi poate face”, mai spune o femeie revoltată. Cealaltă spune că s-a luat legătura şi cu sora bărbatului, care a promis că va încerca să intervină. „Noi i-am sugerat să schimbe yala, pentru ca această doamnă care locuieşte aici fără forme legale să nu mai aibă acces în casă. Apoi să se ocupe de domnul, să îl ducă la un azil, dacă nu se mai poate descurca singur”, mai spun vecinii.

Resturi menajere şi alimentare, depozitate în casă

Oamenii spun că femeia este posibil să aibă afecţiuni psihice, astfel că nici măcar numele real nu i-l ştiu. „Asta e doar ce am văzut noi din exterior, am văzut-o la ghena de gunoi, aducând lucruri de la gunoi în casă inclusiv canapea, saltea, scaune de plastic, bidoane, în vană e plin de plastic. În plus, nu au apă. Au avut o defecţiune şi a venit un instalator şi le-a oprit apa. Nimeni nu ştie cum o cheamă. La unii le-a spus într-un fel, la alţii altfel. Noi nu avem treabă cu prezenţa ei, nu e treaba noastră, dar când mizeria asta miroase aşa de urât pe toată casa scării pe noi deja ne afectează”, spun ei nemulţumiţi.

Cei doi acuzaţi de vecinii lor nu au putut fi contactaţi, aceştia nu au deschis uşa echipei noastre.

Mai puteţi citi:

 

VIDEO Parapantist mort după ce a fost trântit la pământ de curenţii puternici

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite