VIDEO Parapantist mort după ce a fost trântit la pământ de curenţii puternici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parapantistul a căzut după ce a fost luat de curenţii puternici   Foto: captură video infomm.ro
Parapantistul a căzut după ce a fost luat de curenţii puternici   Foto: captură video infomm.ro

Un accident mortal a avut loc ieri, la Borşa, în Maramureş. Un parapantist a căzut după ce a fost luat de curenţi şi trântit la pământ. Acesta şi-a pierdut viaţa în scurt timp.

Accidentul a fost semnalat miercuri după amiază, în jurul orei 16.00. Bărbatul în vârstă de 59 de ani, cetăţean australian de origine română, se afla în vacanţă şi a urcat la cota 1.400, în zona pârtiei Borşa, pentru a zbura de acolo cu parapanta. Momentul prăbuşirii a fost surprins pe cameră de turiştii care se aflau în zonă. „Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, a configuraţiei zonei şi a curenţilor descendenţi, care sunt foarte puternici, trebuie să ai mână bună. Zona este foarte periculoasă”, a declarat pentru InfoMM.ro, un parapantist cu experienţă. El a mai arătat că şi în trecut au mai fost cazuri. De altfel, un bărbat care pretinde că a lucrat în urmă cu mai mulţ ani la lărgirea pârtiei din Borşa a comentat online situaţia, arătând că din cauza faptului că s-au tăiat copacii pentru a se lărgi pârtia, curenţii de aer sunt acum foarte puternici şi pun în pericol viaţa parapantiştilor.

parapanta

Bărbatul a fost resuscitat minute în şir de către un medic aflat întâmplător la faţa locului, fiind în timpul liber. Şi echipele de salvare care au sosit acolo au încercat să-i salveze viaţa, însă din păcate, totul a fost în zadar.

S-a prăbuşit cu parapanta

Cazul urmează a fi anchetat atât de procurori, cât şi de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţă Aviaţiei Civile (CIAS), respectiv de alte organe abilitate.

Mai puteţi citi:

Fără permis de conducere, a abandonat maşina în trafic, cu tot cu ţigări

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite