Concurs pentru ocuparea posturilor vacante de asistenţi, posibil să fie anulat în instanţă. Nereguli şi abateri la desfăşurarea probelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Boli Infectioase Baia Mare    Foto: Adevărul
Spitalul de Boli Infectioase Baia Mare    Foto: Adevărul

Comisia care a verificat desfăşurarea concursului a constatat că membrii comisiei de evaluare nu au avut o fişă de notare a candidaţilor, iar notele nu au fost acordate conform regulamentului, respectiv o medie a notelor acordate de toţi membrii.

Un concurs pentru ocuparea posturilor vacante de asistenţi medicali la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare ce a avut loc recent ar putea fi anulat în instanţă, după ce o comisie a verificat modul în care s-au desfăşurat probele. „În urma sesizărilor primite referitor la modul de organizare şi desfăşurare a concursului organizat în perioada 8-12 iunie 2017, pentru ocuparea a două posturi vacante de asistent medical la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş, preşedintele Gabriel Zetea a dispus formarea unei comisii de verificare care să cerceteze modul în care au fost respectate reglementările legale în domeniu”, se arată într-un comunicat remis presei de căte CJ Maramureş. În urma efectuării verificărilor şi din concluziile raportului Comisiei de verificare, a reieşit că organizarea a fost conform legii, „în schimb au existat abateri de la procedurile privind modul de desfăşurare al etapelor concursului, reglementate prin HG 497/2010”, se mai arată în document. „În acest context, Preşedintele CJ Maramureş a dispus începerea cercetării administrative împotriva acelor membri ai Comisiei de examinare şi Comisiei de contestatii, care prin încălcările procedurale realizate au viciat rezultatele concursului, precum şi demerarea demersurilor legale privind constatarea nulităţii de drept a concursului, aspect de competenţa unei instanţe judecătoreşti”, se mai arată în documentul remis presei.

Mircea Ciocan, directorul interimar al spitalului, a explicat în ce au constat abaterile la modul de desfăşurare al concursului. “Se confirmă ceea ce susţineam şi eu, că nu s-a desfăşurat conform regulamentului, ceea ce înseamnă că va trebui să cercetăm cum s-a desfăşurat activitatea comisiei de evaluare. Ni s-a recomandat să facem o cercetare disciplinară şi toţi membrii care au fost în această comisie vor trebui să răspundă în faţa comisiei de cercetare, să vedem exact din ce motive nu s-a respectat procedura”, spune Ciocan.

Întrebat care anume au fost abaterile, acesta a spus că  „nu a existat un ghid de interviu şi nu a existat consemnarea răspunsurilor (candidaţilor, n.r.) Nu s-a putut reconstitui, aşa cum trebuia, răspunsurile fiecărui candidat şi în plus, fiecare membru al comisiei trebuia să aibă o fişă de notare, să dea o notă candidatului, iar nota finală trebuia să fie media notelor celor cinci membri din comisie. Nu au existat aceste fişe de notare, iar eu am constatat aceste lucruri de aceea am admis contestaţiile şi le-am dat comisiei de contestaţii să le soluţioneze. Dacă va fi cazul, vom cere în instanţă anularea concursului”, a precizat Mircea Ciocan, directorul interimar al Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.

Mai puteţi citi:

Rezultate BAC 2017 Maramureş. Ce note au luat elevii la BAC

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite