Ciprian Rogojan: „Sfidările membrilor USL afectează viitorul maramureşenilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Rogojan a pus la zid parlamentarii USL FOTO: Arhivă
Ciprian Rogojan a pus la zid parlamentarii USL FOTO: Arhivă

La început de drum, senatorul Ciprian Rogojan pare a fi una dintre surprizele plăcute. De două luni de la alegerile parlamentare, acesta a depus deja mai multe interpelări şi întrebări în Parlamentul României. Una dintre acestea este legată de decizia guvernului de a exclude Maramureşul de pe lista finanţărilor, motiv pentru care pune la zid parlamentarii USL.

„Sunt dezamăgit de atitudinea colegilor USL de săptămâna trecută, în special a celor din judeţul Maramures, motiv pentru care mă văd nevoit să readuc în discuţie două subiecte extrem de importante pentru oamenii pe care îi reprezint: centura oraşului Baia Mare şi drumul expres Baia Mare-Vaja. Au fost două amendamente promise de aleşii USL în campanie şi care s-au dovedit a fi, ca multe altele, promisiuni nefondate ale reprezentanţilor puterii. Acesta este modul în care veţi acţiona şi în continuare? Făcând promisiuni pe care nu intenţionaţi să le respectaţi şi minţind cu seninătate românii când vine vorba despre viitorul lor?“, a punctat senatorul într-una din declaraţiile sale. 

În acelaşi discurs, Ciprian Rogojan s-a arătat indignat de faptul că majoritatea parlamentarilor USL au ales să nu susţină judeţul pe care-l reprezintă. „Observ cu indignare faptul că acum nici măcar nu mai faceţi efortul de a masca deciziile proaste pe care le luaţi astfel încât să pară avantajoase pentru români, cum aţi făcut cu pensiile şi cu salariile. Dar dacă analizăm cu atenţie acest fapt, ne dăm seama că lupta internă pentru funcţii vă consumă timpul şi energia. Repet, sunt suprins şi indignat de faptul că deşi primaria Baia Mare a fost câştigată de USL cu un procent de peste 86%, doar unul dintre reprezentanţii actualei puteri a votat în favoarea amendamentelor. În rest, aţi încălcat dreptul nostru de a depune şi de a susţine amendamente la timp şi v-ati bătut joc de nevoile cetăţenilor. Mai mult, aţi adoptat anexele la legea bugetului fără să existe cvorum în Parlament, bazându-vă pe o lege care nici măcar nu e în vigoare“, a adăugat Ciprian Rogojan.


Pe lângă disputele politice, senatorul consideră că nevoile românilor, respectiv a maramureşenilor ar trebui să primeze. „Sper că indiferent de conflictele politice veţi învăţa că principala prioritate este binele românilor. Chiar dacă de această dată bugetul pentru cele două drumuri extrem de importante pentru Maramureş nu a fost alocat, voi lupta în continuare pentru acestea şi sunt convins că vom găsi o cale ca acestea sa poata fi realizate. Poate vi se pare ciudat, stimaţi colegi din USL, dar pentru mine binele maramureşenilor este prioritar şi fac tot posibilul ca promisiunile să fie respectate“, a concis senatorul.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite