Cerşetoria, motiv de ceartă între Primărie şi Poliţia municipală. Ultimii, acuzaţi că nu îşi fac treaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cerşetoria a ajuns acum motiv de ceartă între actuala conducere a Primăriei Baia Mare şi conducerea Poliţiei municipiului Baia Mare, respectiv cea a Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Totul după ce oficialii din Primăria Baia Mare susţin că Poliţia municipală nu îşi face treaba pe segmentul eradicării cerşetoriei.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş se declară nemulţumit de activitatea desfăşurată de structurile poliţiei la nivel de municipiu reşedinţă de judeţ. Edilul recunoaşte că i-ar place să îi vadă pe poliţişti mai mult pe stradă, în mijlocul oamenilor.

"Vorbim aici de persoane care au fost ridicate şi de o activitate foarte bună din acest punct de vedere a Poliţiei Locale şi o activitate dezastruoasă a poliţiei municipiului.Cei de la Poliţia naţională au ridicat de pe stradă în trei ani de zile 15 cerşetori, ceea ce este inimaginabil, faţă de cei aproape 600 ai Poliţiei Locale. Nu vorbim de 600 de persoane, ci despre 600 de ridicări de persoane, ceea ce înseamnă că o persoană a putut fi ridicată o dată, de două, de cinci sau 10 ori", a explicat primarul Băii Mari. 

El a mai adăugat că în momentul de faţă cerşetoria la nivel de municipiu în mare parte nu mai reprezintă o problemă, existând încă totuşi câteva zone unde cerşetorii se simt ca la ei acasă, prima zonă fiind cea a Gării şi Autogării Baia Mare, unde, mai ales la lăsarea serii, cerşetorii şi aurolacii de acolo deranjează liniştea publică. Asta deşi acolo există şi poliţie. 

"Ceea ce mă nemulţumeşte este faptul că nu răspund solicitărilor noastre şi nu îi vedem suficient de mult pe stradă, făcând acţiuni pentru combaterea cerşetoriei. Nu îi vedem în intersecţii ridicând cerşetori, la fel în zona Gării şi lasă totul pe seama Poliţiei Locale. O să aflaţi şi celelalte nemulţumiri, am câteva nemulţumiri şi mai grave faţă de Poliţia Baia Mare, respectiv IPJ Maramureş, dar toate o să le aflaţi în curând", a adăugat primarul de Baia Mare. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite