Cei doi bărbaţi din judeţul Maramureş cercetaţi pentru braconaj sunt arestaţi preventiv pentru că au împuşcat o capră neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din judeţul Maramureş, care sunt acuzaţi de braconaj, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru că ar fi împuşcat, în zona Lacului Iezer din Parcul Naţional Munţii Rodnei, o capră neagră, specie protejată prin lege.

Magistraţii de la Judecătoria Baia Mare au admis, miercuri, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi bărbaţi din judeţul Maramureş care sunt acuzaţi de braconaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Ioan Timiş şi Iosif Danci sunt acuzaţi că, în luna iunie, în timp ce se aflau în zona Lacului Iezer din Parcul Naţional Munţii Rodnei, ar fi împuşcat o capră neagră, specie care este protejată de lege, procurorii explicând că cei doi ”au recoltat fără drept exemplarul împuşcat”.

Poliţiştii din Maramureş i-au reţinut pe cei doi în urma a nouă percheziţii desfăşurate marţi, ridicând din casele suspecţilor un trofeu de cerb carpatin, 112 kilograme de carne de vânat, două lunete pentru arme de vânătoare, două cartuşe cu glonţ şi 53.000 de lei, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite