Big Brother maramureşean: oraşul Baia Sprie, supravegheat non stop cu 26 de camere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele video au fost amplasate în cele mai importante puncte
Camerele video au fost amplasate în cele mai importante puncte

Deşi are doar 15.000 de locuitori, oraşul Baia Sprie va fi supravegheat 24 de ore din 24 cu ajutorul unui sistem de monitorizare amplasat în principalele puncte ale oraşului. Proiectul a fost finanţat în mare parte prin fonduri europene, iar potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale acesta a fost implementat pentru siguranţa oamenilor.

Începând cu luna ianuarie a anului viitor, 26 de camere video vor monitoriza întreaga activitate din oraşul Baia Sprie. Asta după ce municipalitatea a demarat un proiect ce prevede amplasarea sistemului de monitorizare video la cele mai importante instituţii şi în zonele cele mai circulate. 

Proiectul se află în plină desfăşurare, iar zilele acestea toate camerele vor fi montate. „Toată investiţia este de aproximativ 1.200.000 de lei, proiectul fiind finanţat prin fonduri europene. Ne-am gândit doar la siguranţa cetăţenilor şi nicidecum să le supraveghem activitatea. Camerele vor transmite către postul de poliţie locală şi aşa vom putea interveni în timp real. Chiar dacă nu avem o rată ridicată a infracţionaităţii aceste camere nu vor face altceva decât să ne dea un plus de siguranţă“, a explicat Dorin Paşca, primarul oraşului Baia Sprie. 


Potrivit acestuia, camerele video vor transmite din 1 ianuarie 2014, iar până atunci se va vor pune la punct toate detaliile legate de înfiinţarea Poliţiei Locale, dar şi a centrului unde urmează să aibă loc monitorizarea propriu-zisă. 


 

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite