Au sechestrat o fată de 14 ani, au drogat-o și au violat-o. Trei tineri din Maramureș, arestați preventiv

0
Publicat:

Cei trei tineri sunt cercetați pentru viol, complicitate la viol, lipsire de libertate, efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive  și conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Fata a fost sechestrată, drogată și violată  FOTO Arhivă
Fata a fost sechestrată, drogată și violată FOTO Arhivă

Fapta s-a petrecut în 2022, când tinerii, doi majori și unul minor la acea vreme, aflați într-o mașină, au convins o fată de 14 ani să urce în mașina lor. Cei trei tineri au vârste cuprinse între 18 și 27 de ani și sunt din comuna Suciu de Sus. Ddupă un an și jumătate de la comiterea faptei, au fost arestați preventiv.

Din materialul probator a rezultat că în luna iulie 2022, inculpații, prin inducere în eroare, au determinat o victimă minoră în vârstă de 14 ani să urce în autoturismul în care se aflau, iar pe traseu unul dintre  inculpații majori  a întreținut cu aceasta, prin violență, un  raport sexual”, arată procurorii DIICOT.  

Ulterior celălalt dintre băieții majori a obligat-o pe fată, tot sub amenințare, să consume droguri. „Cercetările efectuate au mai relevat că în timpul deplasării cu autoturismul același inculpat a consumat și oferit spre consum substanțe  psihoactive celorlalți doi inculpați”, mai arată procurorii DIICOT.

Droguri găsite la perchezițiile domiciliare

Cu sprijinul polițiștilor Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Investigații Criminale din Bistrița-Năsăud, au avut loc trei percheziții domiciliare în Maramureș, la cei trei tineri. La percheziții au descoperit mai multe bancnote și plicuri tip zip-lock ce conțineau urme de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, care au fost ridicate.

În cursul acestei zile (10 ianuarie, n.r.), judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, mai arată DIICOT.

La acțiune au participat polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu Lăpuș, Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus și Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite