Afacere şi caritate: Programul RABLA pentru ghiozdane vine din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apropie un nou început de an şcolar. Părinţii sunt cei care acum trebuie să scoată din buzunar sume serioase de bani pentru a-şi putea echipa cum trebuie copilul pentru începutul de an şcolar. Este perioada în care reducerile şi orice discount la acest gen de produse este binevenit, mai ales că bugetul unei familii este cum este.

Un om de afaceri din Baia Mare, administrator al unei firme specializate pe produse de papetărie, firmă care se află pe piaţa de profil de circa 20 de ani, a demarat acum un an programul RABLA pentru ghiozdane. 

Acest program a ajuns în 2014 la ediţia a II-a şi va continua şi în anii care urmează, tocmai pentru că se bucură de un real succes în rândul părinţilor. Pentru fiecare rucsac de şcoală adus în magazin, indiferent de starea în care se află acesta, se face o reducere de 20 de lei la cumpărarea unuia nou.

„Ideea acestui program normal că a început de la programul Rabla pentru maşini. Ne-am gândit dacă am putea implementa un astfel de program şi la ghiozdane. Este al doilea an pentru noi când facem acest program. Şi programul merge şi mai bine după ce s-a aflat din presă despre el. 

Am pregătit şi pliante care sunt distribuite în oraş. Practic sunt anumite produse din care avem comenzi mai mari sau stocuri mai mari şi sunt de o anumită valoare . Dar la ghiozdane care trec de 90 de lei, cu un discount de 20 de lei, e 70 de lei şi asta contează”, a declarat omul de afaceri Ioan Căvăşan.

Acesta a mai adăugat că toate ghiozdanele vechi care sunt aduse de copii sunt verificate şi curăţate şi se dau la copiii care au nevoie de ele, la case de copii sau altceva.

Bancuri pe Rabla

Ioan Căvăşan s-a arătat extrem de încântat că déjà au apărut bancuri pe acest program: "Deja sunaseră oamenii să întrebe ce acte le trebuie pentru programul Rabla…Ne gândeam să punem acolo, la intrare, o listă cu documente, cum ar fi copie după buletin, bonul fiscal de achiziţie, o declaraţie cum ai dobândit ghiozdanul vechi…cum fac la adevăratul program Rabla”.

Cum funcţionează RABLA

Programul „Rabla” este dezvoltat pe un principiu simplu. Pe tot parcursul lunii septembrie, orice client care vine să dea banii pe un ghiozdan pentru şcoală şi aduce în schimb un ghiozdan vechi, beneficiază de un discount de 20 de lei la achiziţionarea unuia nou.

Ioan Căvăşan a recunoscut că sunt mulţi părinţi care au aflat de acest program abia după ce au citit prin presă, zilele acestea magazinul situat pe strada Victoriei fiind luat cu asalt de părinţii aflaţi în căutarea unort reduceri de orice fel pentru începutul de an şcolar.  

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite