A şaptea zi de proteste la Baia Mare. Manifestanţii cer demisia Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băimărenii protestează din nou   Foto: Angela Sabău
Băimărenii protestează din nou   Foto: Angela Sabău

Băimărenii anunţă că vor fi din nou în stradă în această seară, de la ora 18.00. Locul întâlnirii este acelaşi, cunoscut deja, în Piaţa Revoluţiei. Aseară manifestanţii au atins un număr record, după unele estimări, între 6.000 şi 8.000 de persoane.

UPDATE 21.30 Protestatarii au ajuns înapoi în Piaţa Revoluţiei de unde au început să se împrăştie. Astă seară a fost prima oară când vremea a fost ceva mai blândă, nu a plouat şi nu a fost foarte frig. 

UPDATE 20.50 

Peste 2.000 de oameni s-au alăturat protestatarilor pe parcursul serii. Dacă la început nu părea să fie o seară prea agitată, în cele din urmă au sosit tot mai multe grupuri şi s-au alăturat pe traseu coloanei de manifestanţi, astfel că numărul lor a crescut şi în această seară simţitor. Lângă Muzeul de mineralogie au fost aşteptaţi cu ceai cald, iar printre pancarde au putut fi văzute unele care făceau referire la liderii social-democraţi locali.

UPDATE 20.00

S-au adunat între timp peste 1.500 de oameni şi au continuat marşul ca în fiecare seara. Întâi la Prefectura şi apoi la  sediul PSD. Mulţimea a huiduit când a ajuns la sediul social-democraţilor. 

UPDATE 19.00

Deocamdata nu sunt mai multi de 300 de baimareni care au iesit la protest. Ei au venit pregătiţi din nou cu instalaţia de sonorizare, iar organizatorii îndeamnă la comportament civilizat, deşi nu s-au înregistrat incidente în celelalte seri. Grupuri mari de tineri continuă să vină, să se adune la locul de întâlnire. Foarte mulţi idintre ei nu mai au voce să mai strige. Organizatorii ofera ceai cald participanţilor şi câte un sac menajer şi mănuţă, pentru a strânge eventualele resturi care ar rămâne în urma lor. Ei acum  vor ca guvernul să demisioneze

O nouă seară de proteste se anunţă astăzi, în Baia Mare. Ar fi cea de-a şaptea seară în care băimărenii îşi exprimă liber nemulţumirea faţă de modul de guvernare. Deşi Ordonanţa 13 a fost retrasă, ei spun că nu sunt muţumiţi şi că nu mai pot avea încredere în acest guvern şi îi cer demisia. Ba ma mult, s-au auzit chiar şi unele voci care făceau trimitere la alegeri anticipate.

Aseară a fost cel mai mare miting din ultimii 25 de ani, în toată ţară, dar şi în Baia Mare. 

Mai puteţi citi:

Număr record de manifestanţi, în Baia Mare. Aproape 6.000 de oameni s-au adunat, pe ploaie, în Piaţa Revoluţiei

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite