2014, anul tradiţiilor şi obiceiurilor pentru turismul din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuri pitoreşti, peisaje virgine şi privelişti care îţi taie respiraţia sunt câteva dintre motivele care stau la baza alegerii de a vizita Maramureşul, pentru majoritatea turiştilor. Dacă până anul trecut promovarea judeţului se făcea, în mare parte, având ca punct de plecare specificul locurilor, a obiectivelor turistice, pentru anul în curs se va pune accentul pe oameni, pe tradiţii şi obiceiuri.

Cunoaşterea Maramureşului din perspectiva oamenilor care îl populează este tendinţa de promovare turistică a judeţului pentru anul 2014. Dacă până nu demult accentul era pus pe obiectivele turistice, anul acesta meşteşugurile, ospitalitatea oamenilor, dar şi obiceiurile locale vor avea rolul de a stârni interesul turiştilor. „Pornim de la oameni, oamenii care sunt ospitalieri, oamenii care îşi deschid casa vizitatorilor. Avem portul, care s-a păstrat, obiceiurile, duminica cu mersul la biserică şi după aceea cum sătenii stau şi discuta. Avem meşteşugurile, avem inclusiv partea de arhitectură care încă în anumite zone s-a păstrat, dar şi peisajele unice care fac parte din Maramureş“, a spus Ioana Tripon, directorul MaramuresInfoTurism.

De asemenea, anul 2014 propune o alternativă vacantelor clasice, promovând un turism activ, fie la pas, fie cu bicicleta. „Pentru 2014 dorim să accentuăm puţin partea de turism activ, respectiv să promovăm mai mult acele trasee pe bicicletă prin cadrul unui proiect «Acces2Mountain». Există o cerere din partea publicului, aşadar vom face o mai bună promovare, atât în rândul jurnaliştilor, cât şi în rândul publicului“, a mai spus Ioana Tripon.

Mocăniţa de pe Valea Vaserului a câştigat în anul 2013 titlul de „Obiectivul Turistic al anului“, în cadul concursului naţional organizat de către AFSR.  

Citeşte şi:

Mocăniţa de pe Vaser, obiectivul turistic din România, în acest an

Maramureşenii pregătiţi să îşi promoveze produsele tradiţionale la Berlin

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite