UPDATE Casa Regală a României vizitează frontul din Primul Război Mondial, în ziua în care se împlinesc 100 de ani de la Bătălia de la Mărăşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 11 iulie, la ora 16.20, Trenul Regal, în care vor călători membri al Casei Regale a României însoţiţi de reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, va ajunge în Gara Oneşti. Casa Majestăţii Sale Regelui Mihai I anunţă că va parcurge un traseu simbolic, între Focşani şi Oneşti, în apropierea frontului din Primul Război Mondial, în care şi-au pierdut viaţa peste 100 de mii de oameni, români, austrieci, unguri, germani ş.a.

UPDATE 13.20 Palatul Elisabeta şi-a anunţat printr-un comunicat programul deplasării prin gările dintre Focşani şi Oneşti. Casa Regala îi invită să participe pe toţi cei care vor să aducă un omagiu eroilor neamului:

„Familia Regală invită pe toţi locuitorii din oraşele şi comunele vizitate să ia parte la aceste evenimente care onorează memoria eroilor noştri. Călătoria Trenului Regal va porni din Gara Focşani, la ora 10.45. Accesul publicului şi al presei este liber. 

Prima oprire va avea loc în Gara din Mărăşeşti, la ora 11.25. Accesul publicului şi al presei este liber. 

Familia Regală va lua parte, apoi, la Mausoleul din Mărăşeşti, la o ceremonie de depunere de flori, începând cu ora 11.45. 

Familia Regală va depune flori, în cadrul unei ceremonii, la Mausoleul de la Mărăşti, la ora 13.10. 

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara din Adjud, la ora 15.30. Trenul Regal va opri în gară pentru 10 minute. Accesul publicului şi al presei este liber. 

A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara din Oneşti, la ora 16.20. Accesul publicului şi al presei este liber. 

În finalul zilei, Familia Regală se va afla la Cimitirul Eroilor din Oituz, la ora 16.50, pentru a depune flori, într-o ceremonie solemnă, în memoria oştaşilor români căzuţi pe câmpul de luptă.

Toţi cei care vor dori să aducă un omagiu eroilor neamului la Mausoleele din Mărăşeşti şi Mărăşti şi la Cimitirul Eroilor din Oituz, să întâmpine Familia Regală şi să vadă Trenul Regal în gara oraşului lor sunt bineveniţi.

Călătoria Trenului Regal, în ziua de 11 iulie 2017, este organizată de Casa Majestăţii Sale Regelui în colaborare cu Ministerul Transporturilor“, se arată în comunicatul transmis de Secretariatul Majestăţii Sale Regele Mihai l. 

Trenul Regal 1917-2017

Simpatizanţii Casei Regale a României se pot reîntâlni cu urmaşii familiei Regelui Mihai l la Oneşti. După fix 100 de ani de la luptele de la Mărăşti, Trenul Regal parcurge traseul Focşani-Oneşti, în apropierea căruia au avut loc luptele de la Mărăşti-Mărăşeşti-Oituz. Pe 11 iulie 1917 a început Bătălia de la Mărăşti, o ofensivă comună a Armatei Române şi a câtorva corpuri de armată ruseşti împotriva trupelor Germaniei şi Austro-Ungariei, soldate cu pierderi importante. 

„Alteţele  Lor Regale vor parcurge, cu Trenul Regal, un traseu simbolic al aducerii aminte, de la Focşani, la Oneşti. Se vor alătura călătoriei cu Trenul Regal reprezentanţi ai Corpului Diplomatic“, se arată în scrisoarea semnată de Traian Sârcă, cancelarul Casei Regale a României, adresată primarului municipiului Oneşti, Nicolae Gnatiuc.


Edilul din Oneşti a făcut publică invitaţia Casei Regale a României, pe Facebook:

„Cu prilejul comemorării centenarului luptelor de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz din timpul Primului Război Mondial, în zona noastră se vor desfăşura o serie de ceremonii organizate pentru a onora eroii neamului căzuţi în lupta pentru patrie.
Casa Majestăţii Sale Regelui Mihai I anunţă că Alteţele Lor Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor sosi cu Trenul Regal în Gara Oneşti, în ziua de 11 iulie 2017, la ora 16.20, de unde se vor deplasa la Oituz pentru a participa la aceste ceremonii.


În acest sens am organizat mai multe întâlniri pentru a pune la punct toate detaliile acestei vizite ce se va desfăşura si va respecta cermonialul regal. Doresc să vă invit aşadar să întâmpinăm împreună Trenul Regal şi pe Alteţele Lor Regale în scurtul popas ce îl înfăptuiesc pentru prima dată în oraşul nostru, în ziua de 11 iulie“, a spus Nicolae Gnatiuc, pe Facebook.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite