UPDATE Alegeri locale 2016 Bacău. Cosmin Necula (PSD) câştigă detaşat Primăria Bacău, cu 35,33% din voturile alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri locale 2016. La alegerile locale 2016 din municipiul Bacău s-au înscris nouă candidaţi pentru funcţia de primar şi mai multe partide au venit cu liste proprii pentru Consiliul Local. Actualul primar ales al băcăuanilor, Romeo Stavarache, candidează independent, după ce a fost trimis în judecată de DNA în două dosare de corupţie şi liberalii i-au retras sprijinul politic.

UPDATE Cosmin Necula a câştigat detaşat fotoliul de primar, cu 35,33%, adică cu 19.038 de voturi exprimate. Pe locul doi a ieşit Cristinel Manolache de la PSRo, CU 16, 47% iar pe locul trei Dragoş Luchian, cu 16,16%, adică 8709 voturi. 

Alegătorii l-au ales în municipiul Bacău pe Cosmin Necula, în Târgu Ocna, pe Ştefan Şilochi, la Oneşti, Nicolae Gnatiuc, la Moineşti, pe Viorel Ilie, la Slănic Moldova, pe Gheorghe Baciu, la Buhuşi, pe Vasile Zaharia ş.a. În judeţul Bacău au votat 272.982 de alegători, adică 45,14% la sută dintre alegători.

„Îmi revine o mare responsabilitate pe care sunt pregătit să mi-o asum împreună cu echipa mea pentru a facilita Bacăului şi locuitorilor săi bucuria de a munci şi a trăi într-un oraş european", a declarat Cosmin Necula, citat de Agerpres.

La alegerile locale din data de 5 iunie băcăuanii sunt chemaţi să voteze unul dintre cei nouă candidaţi, care s-au înscris în cursă pentru Primăria Bacău. 

Candidează pentru fotoliul de primar deputatul Cosmin Necula, din partea Partidului Social Democrat, senatorul Dragoş Luchian, din partea Partidului Naţional Liberal, Cristinel Manolache, din partea Partidului Social Românesc, Constatin Scripăţ, din partea Partidului Mişcarea Populară, Dragoş Ştefan, din partea Alianţei Democraţilor şi Liberalilor, Claudiu Dorneanu, de la M10 dar şi candidaţii independenţi Romeo Stavarache, Cristian Ghingheş şi Emil Melinte. 

Dintre toţi, doar deputatul Cosmin Necula şi independentul Cristian Ghingheş respectă criteriile de integritate ale portalului România Curată şi a Societăţii Academice din România. Edilul Romeo Stavarache este trimis în judecată în două dosare de corupţie şi a primit o condamnare în dosarul „apartamentul“. 

Alegeri locale 2016

Candidaţii Constantin Scripăţ şi Dragoş Luchian au fost viceprimari ai administraţiei Romeo Stavarache. Asupra lui Dragoş Luchian planează suspiciuni penale după ce acesta şi-a construit un bloc, la preţ redus, în acelaşi timp cu firmele care au realizat modernizarea Teatrului de Vară din Bacău.

Candidatul Cristi Manolache, de la PSRO, a fost consilier local în perioada 2012-2016 din partea Partidului Ecologist Român, iar de atunci a mai trecut prin alte partide. Un timp, Manolache a fost la UNPR iar apoi a trecut la PSRO. Asupra lui au planat învinuiri de evaziune fiscală, după ce inspectorii ANAF ar fi descoperit tranzacţii ilegale, care ar fi prejudiciat bugetul de stat. În cele din urmă, sumele imputate au fost plătite. Candidaţii Claudiu Dorneanu de la M10 şi independentul Emil Melinte sunt noi în politică şi asupra lor nu au apărut scandaluri publice.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite