Un băcăuan a fost şi consilier local, şi angajat la primărie, timp de patru ani. Agenţia de Integritate a constatat starea de incompatiblitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un fost ales local dintr-o comună băcăuană a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Doru Ionel a fost consilier local, dar era şi angajat la primărie.

Starea de incompatibilitate a lui Doru Ionel, fost consilier local în cadrul Consiliului Local din comuna Bereşti-Tazlău, judeţul Bacău, a fost constatată la 16 martie 2022 de inspectorii de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

”Doru Ionel s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2016 – 14 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan atât calitatea de consilier local, cât şi pe cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Primăriei comunei Bereşti – Tazlău, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr.161/2003”, au stabilit reprezentanţii ANI.

Potrivit articolului 88 din Legea nr.161/2003, ”(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu: c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”. 

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]

Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează ANI.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Primăriţa din Crăcăoani şi-a angajat fiul city-manager. Ea a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate

Fost primar, acuzat de ANI că şi-a angajat nevasta pe o funcţie publică la primărie

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite