Un avocat din cadrul Baroului Bacău şi un ofiţer de poliţie din comuna Traian au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus astăzi trimiterea în judecată a lui Mircea Alexandru Stănciulescu  ofiţer de poliţie în cadrul Biroului 6 de Poliţie Rurală din comuna Traian şi a avocatului Constantin-Dragoş Tănasă pentru luare de mită. Avocatul i-a cerut de la un client 1500 de euro, pentru ca poliţistul să-i soluţioneze favorabil un dosar penal.

Astăzi, DNA Bacău i-a trimis în judecată pe ofiţerul Mircea Alexandru Stănciulescu, din comuna Traian, care acum se află în închisoare, unde ispăşeşte o altă condamnare dar şi a avocatului Constantin Tănasă, sub control judiciar.  În rechizitoriul întocmit, procurorii afirmă următoarele: „În perioada 12 – 14 ianuarie 2013, inculpatul Tanasă Dragoş – Constantin, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bacău, a intermediat pretinderea sumei de 1.500 euro, de către ofiţerul de poliţie, de la o persoană (denunţător în cauză) cercetată într-un dosar penal instrumentat de lucrători ai Biroului 6 de Poliţie Rurală din comuna Traian, jud. Bacău. Inculpatul Stănciulescu Mircea Alexandru a pretins, prin intermediul avocatului, suma de bani respectivă pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în sensul de a depune diligenţele necesare în direcţia soluţionării favorabile a sesizării formulate pe numele denunţătorului, prin schimbarea declaraţiilor date de părţi sau neînregistrarea efectivă a dosarului penal. Infracţiunea nu s-a mai concretizat, pentru că denunţătorul nu a reuşit să mai facă rost de suma de bani pretinsă“, se arată în comunicatul DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bacău, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite