Andrei Volosevici, candidatul PNL pentru un nou mandat la Primăria Ploieşti, a anunţat că se retrage din cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Andrei Volosevici, care luna trecută şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Ploieşti din partea PNL, a anunţat, duminică seară, că se retrage din cursa electorală, decizia fiind luată după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

”Pe 24 martie, am fost chemat la DNA Ploieşti şi mi s-a comunicat că sunt suspect pentru posibile fapte de corupţie petrecute în anul 2012. În legătură cu aceste aspecte sunt convins că îmi voi demonstra nevinovăţia, dar doresc să fac acest lucru la instituţiile abilitate, fără a încerca să mă victimizez în spaţiul public. Dată fiind această nouă situaţie în care mă aflu, din respect faţă de colegii de partid şi mai ales faţă de dumneavoastră, ploieştenii, şi aşa greu încercaţi de incompetenţa celor care conduc oraşul din 2012, am decis să îmi retrag opţiunea de a candida la Primăria Ploieşti”, a scris, duminică seară, Andrei Volosevici pe pagina sa de Facebook.

Andrei Volosevici a fost primar al municipiului Ploieşti în perioada 2008 - 2012, iar la alegerile locale din urmă cu patru ani a pierdut cursa electorală pentru un nou mandat la aproximativ o mie de voturi diferenţă, fiind învins de social-democratul Iulian Bădescu.

În 18 martie, Andrei Volosevici şi-a lansat candidatura pentru Primăria Ploieşti, iar o săptămână mai târziu a fost citat la DNA Ploieşti, fiind pus sub urmărire penală pentru fapte despre care procurorii susţin că au avut loc în mandatul său de primar. În acelaşi dosar sunt cercetate fostul secretar al municipiului Ploieşti Maria Magdalena Mazâlu şi directorul Direcţiei Juridice din Primăria Ploieşti, Simona Albu.

Vineri, copreşedintele PNL Vasile Blaga declara, la Constanţa, că PNL va reanaliza candidatura senatorului liberal Andrei Volosevici la Primăria Ploieşti, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu şi luare de mită, el adăugând că Volosevici nu avea nicio problemă când a fost validat.

În 29 martie, după ce DNA dispusese începerea urmăririi penale împotriva lui Volosevici, Vasile Blaga declara că acesta îndeplineşte criteriile de integritate pentru a intra în cursa electorală.

În 24 martie, DNA a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Andrei Volosevici pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, Andrei Volosevici, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor şi încălcarea dispoziţiilor legale, a iniţiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploieşti cu SC FC Petrolul SA, în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni, servicii şi proiecte de interes public local - având ca obiectiv principal funcţionarea echipei de fotbal Petrolul.

În acest fel, Volosevici a determinat prejudicierea bugetului local cu 32.577.437 lei şi concomitent, obţinerea de către S.C. FC Petrolul SA Ploieşti a unui folos necuvenit de aceeaşi valoare, reprezentând 17.842.137,70 lei - plăţi realizate exclusiv în baza contractului cu încălcarea dispoziţiilor legale privind finanţele publice, 12.955.859,28 lei - chirie datorată de S.C. Petrolul S.A. pentru Stadionul ”Ilie Oană” pus la dispoziţie în baza contractului - cu încălcarea prevederilor legale privind administraţia publică locală, 121.234,19 lei - contravaloare utilităţi datorate de societate şi achitate din bugetul local şi 1.658.205,90 lei, reprezentând debite stabilite în urma unui control al Curţii de Conturi - Camera de Conturi Prahova.

Contractul de asociere a fost vizat pentru legalitate de Maria Magdalena Mazâlu şi Simona Albu, preciza DNA.

De asemenea, procurorii mai arătau că, în anul 2012, Andrei Volosevici a pretins de la un om de afaceri (denunţător) suma de 80.000 lei pe care a primit-o în trei tranşe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obţinerea unui nou mandat), pentru ca, în schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes să câştige un contract pentru construirea unei parcări supraterane în Ploieşti, finanţat de primărie. Ulterior, denunţătorul urma să obţină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite