Tumoră gigant, extirpată la o pacientă de 75 de ani. Operație în premieră pentru un spital din România

0
Publicat:

 O femeie de 75 de ani a scăpat de o tumoră gigant pelvi-abdominală grație medicilor de la spitalul din orașul băcăuan Buhuși. Intervenția chirurgicală este o premieră pentru unitatea medicală.

Medicii au extirpat cu succes tumora FOTO spital Buhuși
Medicii au extirpat cu succes tumora FOTO spital Buhuși

O bătrână poate spune că s-a născut încă o dată. O echipă de medici de la spitalul din Buhuși a reușit să îi extirpeze cu succes o tumoră gigant care îi punea în pericol viața.

„Pacientă in vârstă de 75 de ani, cu tumoră gigant pelvi-abdominală, văzută de spitalele superioare, a fost operată la Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși de către echipa de medici ginecologi (doctor Șargu, doctor Rusu) și medici ATI (doctor Calancia și doctor Botezatu)”, au scris reprezentanții spitalului pe pagina de Facebook.

Tumora extirpată de la femeia de 75 de ani FOTO spital Buhuși
Tumora extirpată de la femeia de 75 de ani FOTO spital Buhuși

S-a dus la spital cu dureri lombare

O intervenție similară de extirpare a unei tumori gigant a avut loc în urmă cu aproape doi ani la Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr Carol Davila”, unde o femeie de  40 s-a prezentat cu dureri lombare și abdominale difuze , cu greață și dispnee, apărute de aproximativ cinci ani.

„Aspectul imagistic CT al formaţiunii a fost de masă gigantă abdomino-pelvină, cu dimensiuni de 55/35 cm, omogenă, hipodensă, neiodofilă, cu efect de masă asupra organelor intraabdominale şi ascensionarea diafragmului”, se arăta într-un comunicat de pe site-ul spitalului bucureștean.

Potrivit sursei citate, pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale de două ore, dată fiind mărirmea tumorii, dar și faptul că era benignă.

După recuperarea pacientei, urma să fie făcută o altă intervenție pentru reconstrucția peretelui abdominal.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite