Trei copii rătăciți pe traseul 300 de scări din Slănic Moldova, găsiți de jandarmii montani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei minori din Slănic Moldova s-au rătăcit în pădure pe traseul 300 de scări, după ce au plecat în această după-amiază într-o plimbare, însă s-au abatut de la taseu și nu au mai observat semnele de orientare.

Ei au fost găsiți și aduși în siguranță de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova.

Jandarmii au fost alertați duminică seara, în jurul orei 19.10, în urma unui apel la 112 venit din partea celor trei minori, care au povestit că s-au rătăcit într-o zonă împădurită a traseului 300 de scări. Din cauza faptului că nu cunoşteau zona și în lipsa detaliilor pentru orientare, dar și a faptului că s-a lăsat întunericul, cei trei au fost nevoiți să solicite sprijinul autorităţilor”, precizează IJJ Bacău.

Rupți de oboseală

Jandarmii montani se aflau în patrulare în zona traseului 300 de scari și imediat au pornit în cautarea acestora, iar în jurul orei 19.30 au reușit să-i găsească pe cei trei într-o zonă împădurită, destul de abruptă și la o distanță mare de traseul turistic.

Deși erau epuizați fizic, minorii nu au solicitat îngrijiri medicale, fiind conduși de către jandarmii montani în siguranță la părinții lor”, mai precizează IJJ Bacău.

În acest final de săptămână, jandarmii din cadrul Postului Montan Slănic Moldova au desfășurat acțiuni de prevenire și au oferit sfaturi cetățenilor în privința siguranței deplasării pe traseele montane și a protejării mediului înconjurător.

Amintim că, în urmă cu câțiva ani, jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit noaptea pe traseul Jepii Mari din Buşteni, pentru recuperarea unor copii rătăciţi pe munte. Puștii erau neechipaţi pentru temperaturile scăzute şi au pierdut poteca din cauza întunericului.

O acțiune similară a avut loc și în Parcul Tineretului din municipiul Buzău după ce s-a aflat că doi copii în vârstă de zece ani s-au rătăcit în zonă. Pentru găsirea acestora au fost mobilizate forţe de la Poliţie, ISU şi Ambulanţă.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite