Club supraaglomerat din Bacău, evacuat în weekend. Petrecăreții erau în mare parte liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O petrecere organizată într-o comună din apropierea Bacăului s-a încheiat cu descinderea jandarmilor și reprezentanților ISU Bacău. Clubul unde se ținea petrecerea a fost închis.

Jandarmii au evacuat clubul din Bacău FOTO arhivă Adevărul
Jandarmii au evacuat clubul din Bacău FOTO arhivă Adevărul

O petrecere organizată după Balul Bobocilor de către adolescenții care învață la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a încheiat vineri, 25 noiembrie, cu scandal. Mai multe echipe de polițiști și reprezentanții ai ISU Bacău au descins la un club din comuna Măgura, de lângă Bacău, în urma unui apel la 112.

Oamenii legii au constatat că organizatorii petrecerii au vândut mai multe bilete de intrare decât capacitatea clubului, astfel că locația era suplaaglomerată, iar în cazul în care ar fi trebuit evacuat de urgență, exista riscul ca participanții să se calce în picioare. Din acest motiv, clubul a fost închis pentru 60 de zile.

O parte dintre liceeni au fost luați de părinți de la club, alții au plecat cu taxiurile sau pe jos, fiind flancați de echipaje ale Poliției Rutiere.

Adolescenții au mers la un club din oraș ca să continue distracția, însă doar o parte dintre ei au fost lăsați să intre. În locația respectivă se ținea la acel moment un bal al unui alt liceu din Bacău. De amintit este că petrecerea nu a fost organizată de Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, astfel că niciun profesor nu i-a însoțit pe elevi la eveniment.

Cluburi din Timișoara, amendate pentru că au dat muzica la maxim

Mai multe cluburi din Timișoara au fost, de asemenea, sancționate, în acest caz pentru că deranjau locuitorii cu muzica dată la maxim.

Pe 4.07.2022, trei societăţi comerciale care nu au ţinut cont de faptul că muzica la intensitate ridicată provoacă disconfort cetăţenilor care locuiesc în apropiere au fost sancţionate.

Este vorba despre societatea Chachassa TSM de pe strada Eugeniu de Savoya, societatea M&M Gastro Gardens, tot de pe strada Eugeniu de Savoya şi Rainbow SRL, de pe strada Liviu Rebreanu, care au primit sancţiuni între 500 şi 1.500 de lei, conform Legii 61/1991.  

Un cetăţean care a închiriat localul Ciocârlia de pe strada Avram Imbroane a fost, de asemenea, sancţionat cu 1.500 lei pentru că a dat muzica prea tare, deranjând mai mulţi locuitori, la fel şi un alt timişorean care a închiriat localul Amado Tours de pe strada Polonă.  

Două persoane care au tulburat liniştea locuitorilor de pe strada Şcolii, prin muzică la intensitate ridicată, la un priveghi, au fost de asemenea, sancţionate cu 1.500 lei.  

Tot pentru deranjarea cetăţenilor pe timp de noapte, de această dată prin turarea motorului şi efectuarea de difturi prin frânări bruşte pe loc, a fost sancţionat un tânăr de 21 de ani. Acesta a primit o amendă de 800 lei conform HCL 371/2007 deoarece s-a distrat în acest fel în pasajul de la Iulius Town. Sancţiunile totale s-au ridicat la 9.300 lei.  

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite