Surpări masive pe E85, în Bacău. Prin craterele din asfalt ies şobolanii care invadează casele localnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată doar o parte din surpările de pe drumul european E85 care traversează Bacăul  FOTO Ziarul de Bacău
Aşa arată doar o parte din surpările de pe drumul european E85 care traversează Bacăul  FOTO Ziarul de Bacău

Băcăuanii se confruntă cu un nou pericol, cauzat de surparea E85, cea mai importantă arteră care traversează oraşul. În zona de sud a Bacăului, între Piaţa Sud şi Pasarela Narcisa, au apărut semne vizibile ale deteriorării lucrării vechi de aproape 25 de ani.

Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât prin găurile căscate în asfalt sau pe spaţiul verde de lângă acesta, ies la vedere şobolanii din subteran. 

„M-am trezit cu ditamai şobolanul în casă! Ziua, se pot vedea cum ies în şir din gaura de vizavi”, a reclamat un locatar din zonă.

Problema a fost semnalată Primăriei Bacău, care a apelat la Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) Bacău pentru refacerea porţiunii de drum afectat de surpare, însă lucrarea ar putea să nu fie atât de simplă.

„Ştim despre situaţie. În acest moment se fac verificări amănunţite pentru a vedea exact cât de adânci sunt acele fisuri şi ce măsuri trebuie luate”, a declarat Cosmin Necula, directorul SSPM Bacău, pentru Ziarul de Bacău.

Acesta a mai precizat  că pe sub artera principală trece canalizarea, care se află la circa 7 metri adâncime, iar dacă fisurile au ajuns până acolo, situaţia se complică şi va fi nevoie cel mai probabil de lucrări suplimentare pentru refacerea carosabilului.

surpare drum european E85 FOTO Ziarul de Bacau 1

Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău a demarat lucrările în zonă FOTO Ziarul de Bacău

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O surpare uriaşă a blocat principala intrare în oraşul Galaţi. Şoferii au de ocolit zeci de kilometri

Curtea unei şcoli, în pericol de surpare din cauza unei fundaţii săpate pentru ridicarea unui bloc

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri