Stradă vitală pentru platforma industrală din Onești, modernizată printr-o investiție de patru milioane de euro

0
Publicat:

Infrastructura rutieră care deservește platforma petrochimică de la Onești a fost modernizată recent, ceea ce va reprezenta un impuls pentru agenții economici din zonă.

Chimcomplex și Rafo Onești sunt principalii beneficiari ai investiției FOTO MA
Chimcomplex și Rafo Onești sunt principalii beneficiari ai investiției FOTO MA

Zona industrială a Oneștiului este una dintre cele mai întinse din Moldova.

Aici funcționează Chimcomplex, deținută de Ștefan Vuza, SC Eletrocentrale Borzești, dar și Rafo Onești, una dintre cele mai mari rafinării ale României, acum în stare de conservare, față de care și-a manifestat intenția de cumpărare miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk.

Modernizarea străzii Industriilor din Onești, care are o lungime de aproximativ cinci kilometri, a fost finalizată zilele trecute. Investiția, în valoare de aproximativ 21 de milioane de lei, a fost suportată din fondurile Consiliului Județean Bacău (90%) iar restul cu bani de la bugetul local al municipiului Onești.

Execuție în opt luni

Proiectarea a durat două luni, iar execuția propriu-zisă, opt luni.„Această colaborare cu Primăria Onești este un model de succes, care pune înaintea oricărui lucru interesul cetățenilor”, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Modernizarea străzii Industriilor din Onești a fost realizată de o asociere a firmelor Gironap Prod SA, Legal Lira Construct SRL, Corrs Prest Serv SRL, Daroconstruct SRL și Rutier Conex XXI SRL.

S-au efectuat lucrări complexe, a fost turnat un strat de uzură din beton rutier și s-au realizat parcări și amenajări ale drumurilor secundare dar fără a fi întrerupt traficul rutier greu din această zonă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite