Romeo Stavarache s-a răzgândit: Câinii fără stăpân vor dispărea de pe străzi în câteva luni, fără referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Romeo Stavarache a renunţat la ideea organizării unui referendum pentru rezolvarea situaţiei câinilor fără stăpân, vehiculată în urmă cu o săptămână. Primarul a decis să crească efectivele de hingheri, dotările acestora şi spera ca anul acesta să adune miile de maidanezi de pe stradă. Deoarece câinii s-au înmulţit, Direcţia Sanitar Veterinară permite Primăriei să adune, din nou, câinii la padoc.

Primarul Bacăului are „dezlegare“ de la veterinari să strângă maidanezii la padocul de la Nicolae Bălcescu. Din 25 februarie, potrivit unei note a Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău, poate fi reluată capturarea câinilor de pe străzi.

Totodată, s-a făcut inventarierea animalelor de la „Adăpostul de câini fără stăpân“, de la Nicolae Bălcescu, unde veterinarii au constatat că mai sunt în viaţă 1564 de câini, care au la momentul de faţă „suficiente“ spaţii de cazare.

În curând, în „ghetou“ vor ajunge şi alţi câini, care după sterilizare vor avea o durată de viaţă mai redusă. Municipalitatea are în program să captureze cel puţin 300 de animale, lunar. Romeo Stavarache a decis creşterea cheltuielilor şi a atras atenţia că vor fi sancţionaţi cei care nu vor respecta deciziile primăriei. Mai mult, câinii nerevendicaţi din curtea mai multor societăţi comerciale, ar putea avea aceeaşi soartă ca şi cei de pe stradă. „Vreau să lucrăm cu ONG-uri, legea este atacată (referitoare la eutanasiere) în contencios, nu se poate face altceva. Am alocat încă 178 de mii de lei, pentru ecarisaj, vom mai cumpăra o maşină, se va lucra zilnic pentru strângerea lor de pe stradă. Vom face adrese către societăţile comerciale, spre a lua câinii care se află pe terenul lor, dar care ies şi în oraş“, a spus Stavarache. Se estimează că până la toamnă prezenţa lor pe străzile Bacăului ar putea deveni un fenomen rar.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite