Proiect unic în țară, inspirat din Danemarca, realizat într-un oraș din România. Ce are special Athletic Park FOTO

0
Publicat:

Pe strada General Stefan Gușe, nr. 2, din municipiul Bacău, vizavi de Penitenciarul Bacău se va construi un parc unic în România, asemănător cu un parc din Odense, Danemarca.

Athletic Park este inspirat după un parc sportiv din Odense, Danemarca
Athletic Park este inspirat după un parc sportiv din Odense, Danemarca

În urmă cu câteva luni, Consiliul Județean Bacău a scos la licitație execuția parcului, care ar putea purta numele marei atlete Doina Melinte.

Licitația a fost câștigată de asocierea Conextrust (lider) - Routte Construct - Evalcons Tech, care au subcontractanți companiile Regenergy, Build Instal Electric, Keingart Aps, Pro Hidro Instal, Consulting Grup Expert, Dasitrade si Ischia. Valoarea investiției este estimată la 14,5 milioane de euro iar perioada de execuție a lucrărilor este de doar opt luni.

Parcul, care va fi creat pe terenul de 4 hectare, de pe strada General Gușe nr. 2, va avea parte și de implicarea arhitectului danez Flemming Overgaard, creatorul Athletic Exploratorium din Danemarca.

În următoarele luni va fi amenajată o pistă de alergare circulară de 400 metri, cu 6 culoare individuale de alergare și o pistă de sprint cu 8 culoare de alergare. ”Proiectul include amenajarea infrastructurii pentru o multitudine de activități sportive (diferite tipuri de instalații și echipamente de atletism: sărituri, diferite tipuri de aruncări, diferite tipuri de alergare și zonă amenajată pentru ciclism, terenuri pentru jocurile de echipă).

Tot în acest complex parc vor fi realizate și construcții destinate activităților complementare sportului (vestiare, grupuri sanitare, spatii administrative, spații de depozitare, spații multifuncționale”, se precizează în descrierea proiectului.

Parcul va mai avea o pistă de alergare în deal, de 309 metri, un bol centrifugal de alergare, o pistă de pumptrak, o zonă de aruncare a ciocanului dar și un mic lac de agrement.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite