Primărie amendată pentru că nu a deszăpezit oraşul. Poliţiştii au sunat la dispecerat pentru a reclama situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zi de ninsoare a paralizat circulaţia în Bacău FOTO zdbc.ro
Prima zi de ninsoare a paralizat circulaţia în Bacău FOTO zdbc.ro

Primăria Bacău a fost sancţionată contravenţional de Poliţie pentru lipsa deszăpezirii în oraş. Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a recunoscut că operaţiunea a fost un eşec şi îi caută acum pe vinovaţi.

Prima zi de ninsoare din Bacău a îngreunat serios circulaţia în oraş, în condiţiile în care utilajele de deszăpezire au lipsit aproape cu desăvârşire. Primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a recunoscut că deszăpezirea oraşului a fost aproape inexistentă în prima zi.

„Am preluat mesajele dumneavoastră, ştiu că s-a circulat greu. Au fost şi utilaje care au fost pe teren, atât ale primăriei, cât şi ale contractorilor”, spunea primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

„Dar, cineva tot nu şi-a făcut treaba la timp şi voi afla exact cine şi de ce?! Acum, că ninsoarea s-a mai oprit, va fi mai uşor de intervenit! Mai sunt puţine zone în care traficul e dificil, în rest se circulă în condiţii de iarnă. În continuare, vă rog să fiţi prudenţi”,  avertiza edilul.

Pentru că zăpada de pe carosabil ameninţa să paralizeze circulaţia pe principalele artere din Bacău, reprezentanţii Poliţiei Rutiere au sunat la dispeceratul municipalităţii ca să scoată utilajele pe străzi.

„Pe tot parcursul acelei nopţi, agenţii Poliţiei Rutiere au tot sunat la dispeceratul primăriei şi au tot semnalat faptul că zăpada se depune şi că nu văd utilaje pe străzi”, susţine viceprimarul Cristian Ghingheş.

”Amenda ar trebui plătită din buzunarul celor care nu şi-au făcut treaba”

Viceprimarul Bacăului susţine că în ultimii 15 ani primăria nu a fost amendată niciodată pentru modul în care s-a ocupat de deszăpezire.

„Sunt activ de aproape 15 ani la nivelul spaţiului public local şi nu îmi amintesc ca Primăria Bacău să fi fost amendată până acum pentru lipsa deszăpezirii. S-a întâmplat alaltăieri, pe fondul blocajului în care s-a aflat oraşul miercuri”, a relatat viceprimarul.

Poliţia a amendat primăria Bacău cu 3.045 de lei pentru că “nu a asigurat în mod corespunzător starea de vizibilitate a părţii carosabile […], în sensul că nu a acţionat corespunzător pentru înlăturarea stratului de zăpadă, îngreunându-se circulaţia rutieră”.

amenda primaria bacau FOTO zdbc.ro

FOTO www.bacau.net

„Întrebare pentru voi: amenda ar trebui plătită din bugetul local, adică din banii tuturor, sau din buzunarul celor care nu şi-au făcut treaba şi nu au coordonat cum trebuie comandamentul cu toate resursele sale?”, întreabă retoric viceprimarul Ghingheş.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Şoferul unei maşini de lux, amendat cu 15.000 de lei deoarece a aruncat un chiştoc de ţigară pe geam

A rămas cu maşina blocată pe plajă. Ce amendă uriaşă a primit proprietara

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite