Cazul aiuritor al escroacei dovedite care a scăpat de puşcărie deşi a obţinut 100.000 de lei pentru cazuri umanitare fictive, dar va face închisoare pentru 800 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia se recomanda ca fiind preşedintele unei asociaţii umanitare şi cerea bani pentru ajutorarea copiilor cu diferite handicapuri sau efectuarea de operaţii.

Tribunalul Galaţi a condamnat-o pe gălăţeanca Maricica Ciobanu la 2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Judecătorii i-au contopit pedeapsa cu o altă sancţiune penală primită anterior pentru înşelăciune în formă continuată, respectiv trei ani de închisoare. 

Pedeapsa anterioară îi fusese suspendată sub supraveghere, dar acum instanţa a decis ca Maricica Ciobanu să execute în regim de detenţie 3 ani şi 8 luni de închisoare. Femeia a fost obligată să restituie şi 800 de euro obţinuţi în urma comiterii ultimei infracţiuni.

Interesant  este că, la prima condamnare, judecătorii au apreciat că pedeapsa aplicată Maricicăi Ciobanu trebuie suspendată cu supraveghere, cu toate că a escrocat firme de calibru din România şi numeroase persoane fizice cu peste 100.000 de lei, cerând bani pentru ajutorarea copiilor cu diferite handicapuri sau operaţii. Decizia instanţei nu este definitivă.

Timp de trei ani, în perioada 2005 - 2008, Maricica Ciobanu s-a recomandat pe oriunde s-a dus ca fiind preşedintele unei asociaţii umanitare, în numele căreia a cerut şi obţinut 101.828 de lei. Asta în condiţiile în care nu avusese niciodată această calitate, fiind vicepreşedinte la asociaţia amintită, până când a fost dată afară după ce conducerea organizaţiei neguvernamentale a descoperit ce făcea.

Şi persoanele fizice, dar şi reprezentanţii instituţiilor la care cerea bani s-au sesizat în cele din urmă că este ceva în neregulă şi au denunţat-o la Poliţie. Pe lista păcăliţilor se găsesc mai mulţi avocaţi cunoscuţi din Galaţi, fostul Partid Conservator din Galaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi, SC Real Grup SRL Galaţi, SC Arabesque SRL, Administraţia Pieţelor Galaţi şi SC Securitas WBC.

În urma unui flagrant, poliţiştii au prins-o pe Maricica Ciobanu când cerea bani pentru un copil cu malformaţie, care nu exista în realitate. Audiată de procurori, femeia a recunoscut că a folosit banii pentru a-şi întreţine familia, compusă din 13 persoane.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite