Practici mafiote la Bacău. Cioban sechestrat și băgat în ciment de proprietarul stânei: „Mă doare-n... și de tine, și de poliție!” | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din comuna băcăuană Motoșeni sunt acuzaţi că ar fi sechestrat un cioban care lucra la stâna unuia dintre ei, pe care l-au bugat cu picioarele în două găleţi cu ciment şi l-au ameninţat că-l vor ţine acolo până când betonul se va întări.

Poliţiştii l-au reţinut pe unul dintre agresori, în timp ce încerca să fugă, captură video
Poliţiştii l-au reţinut pe unul dintre agresori, în timp ce încerca să fugă, captură video

Întreaga scenă a fost şi filmată şi se poate auzi cum unul dintre agresori îl ameninţă pe cioban şi declară, în termeni nu foarte elevaţi, că nu se teme de oamenii legii.

Astfel, agenţii de la Secţia 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate şi au demaract o anchetă. Potrivit informaţiilor, victima, în vârstă de 33 de ani, a fost cioban la stâna unuia dintre agresori, un bărbat în vârstă de 47 de ani.

În urma unor nemulţumiri legate de modul de îngrijire a animalelor, între cei doi a izbucnit un conflict spontan. Proprietarul stânei, ajutat de un consătean în vârstă de 36 de ani, l-ar fi sechestrat pe cioban într-un grajd, unde l-ar fi pus să stea cu picioarele în două găleţi în care ar fi turnat ciment, ameninţându-l că îl va ţine acolo până când betonul se va întări. Când acesta a încercat să fugă, bărbatul de 47 de ani l-ar fi şi bătut. 

Marţi, poliţiştii au obţinut mandate de percheziţie de la Judecătoria Podu Turcului, în baza cărăra au efectuat două percheziții domiciliare la imobilele celor doi bănuiți, ocazie cu care au fost obţinute mai multe probe care susţin acuzaţiile ciobanului.

De asemenea, la locuinţa bărbatului de 36 de ani au mai fost identificate și nişte pliculeţe cu o substanţă vegetală, un dispozitiv tip grinder, plicuri ce conţin ambalaje şi foiţe de tutun, care au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

pliculeţe suspecte descoperite în casa celuilalt agresor, foto Poliţia Română
pliculeţe suspecte descoperite în casa celuilalt agresor, foto Poliţia Română

Proprietarul stânei a încercat să fugă prin spatele casei atunci când s-a trezit cu poliţiştii şi mascaţii acasă, dar a fost imobilizat de oamenii legii şi dus la audieri. Pe baza dovezilor obţinute în urma percheziţiei, el a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, pentru lipsire de libertate şi lovirea sau alte violenţe, fiind încarcerat în Arestul I.P.J. Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite