Pedeapsa primită de un bărbat care şi-a ucis fosta parteneră cu un cuţit în inimă. „Tati cuţitul mami mort”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un tânăr de 27 de ani nu s-a împăcat cu gândul că fosta lui concubină îşi refăcuse viaţa cu un alt bărbat şi  nu mai dorea să reia relaţia cu el, iar într-un moment de rătăcire a lovit-o cu un cuţit în inimă. La crimă a asistat şi fiica cea a mică a celor doi, care a anunţat vecinii.

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe Ciuche Dragoş Florin, un tânăr de 27 de ani, la 12 ani şi 6 luni de de închisoare pentru omor. Instanţa a stabilit ca bărbatul să achite 7.000 de lei drept cheltuieli materiale, mama victimei să fie despăgubită cu 10.000 de euro, iar celor două fiice ale sale să primească fiecare câte 10.000 de euro ca daune morale. Decizia instanţei a fost pronunţată pe 15 decembrie şi nu este definitivă.

Ciuche Dragoş Florin a trăit în concubinaj cu o tânără de 21 de ani timp de şase ani în satul Secuieni, din judeţul Bacău, în urma relaţiei rezultând doi copii minori, iar în cursul lunii mai 2021 s-au despărţit. Bărbatul nu a suportat ideea despărţirii, mai ales după ce a aflat că fosta lui concubină îşi găsise un alt partener.

În dimineaţa de 3 iunie 2021 a intrat în casa mamei fostei sale concubine, unde aceasta se mutase, şi a încercat să o convingă să se împace. Pentru că femeia a refuzat, a luat un cuţit din bucătărie şi i-a aplicat o lovitură în piept.

În urma pierderii masive de sânge, victima a decedat în câteva minute. Ciuche Dragoş Florin a încercat să se sinucidă prin autoînjunghiere.  Fetiţa cea mică a celor doi, în vârstă de trei ani, a asistat la scenele de groază şi a fugit apoi din casă în curte, unde le-a spus vecinilor „tati cuţitul mami mort”.  

”La faţa locului, au fost direcţionate ambulanţa şi patrula de poliţie din cadrul postului de Poliţie Secuieni, constatându-se că victima de sex feminin este decedată, iar cealaltă persoană prezintă semne vitale, fiind transportată la spital”, spun anchetatorii.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău au reuşit să îi salveze viaţa agresorului, acesta fiind diagnosticat cu plagă precordială, pneumotorax. În urma autopsiei s-a stabilit că moartea tinerei de 21 de ani s-a datorat ”insuficienţei cardiorespiratorii acute survenite consecutiv unui traumatism toracic soldat cu plagă înjunghiată pectoral stânga penetrantă, cu interesarea cordului şi vaselor mari şi hemoragie masivă (hemotorax, hemorpericard)”.

„A perceput în mod direct momentul când tatăl său i-a ucis mama”

Ciuche Dragoş Florin şi-a regretat ulterior gestul şi a cerut să fie judecat prin procedura simplificată, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. A fost de acord şi să plătească daunele materiale şi morale cerute de mama fostei sale partenere.

Judecătorii spun că au ţinut cont de faptul că bărbatul şi-a ucis fosta concubină în faţa fetiţei lor de doar 3 ani, iar asta a traumatizat-o pentru tot restul vieţii, însă pedeapsa pe care acesta ar avea-o de executat este mult mai mică decât sancţiunile penale care se aplică în mod obişnuit pentru omor.

”Instanţa reţine pericolul social deosebit al infracţiunii săvârşite, circumstanţele reale astfel cum rezultă din situaţia de fapt reţinută, faptul că actul de agresiune a condus la pierderea unei vieţi omeneşti, atacul fiind unul care nu a oferit victimei nicio posibilitate de a se apăra având în vedere disproporţia vădită de forţe, circumstanţele personale, vârsta inculpatului, situaţia sa familială, atitudinea adoptată de inculpat imediat după săvârşirea faptei, atitudinea procesuală a inculpatului de recunoaştere totală a faptei şi regretul exprimat, forma de vinovăţie cu care fapta a fost comisă. Pe de altă parte, instanţa nu poate face abstracţie de împrejurarea că inculpatul a săvârşit infracţiunea de omor în prezenţa fiicei sale, în vârstă de doar 3 ani, care a perceput în mod direct momentul în care tatăl său i-a ucis mama şi a alertat vecinii, fiind evident că pe termen lung trauma suferită nu va putea fi depăşită”, şi-a motivat instanţa decizia.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Crimă pentru câţiva lei. Şi-a ucis cumnatul cu o lovitură de cuţit în inimă şi l-a rănit grav pe fratele acestuia

Bărbat ucis cu mai multe lovituri de cuţit. Principalul suspect, eliberat din închisoare unde a stat tot pentru omor

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite