Oameni de afaceri, un primar şi şefi de la E.On Bacău - urmăriţi penal pentru furt de curent electric. Suspecţii au acţionat în judeţele Bacău şi Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii de afaceri băcăuani sunt audiaţi la Parchetul Judecătoriei Bacău FOTO Mircea Merticariu
Oamenii de afaceri băcăuani sunt audiaţi la Parchetul Judecătoriei Bacău FOTO Mircea Merticariu

Mascaţii au descins încă de la primele ore ale dimineţii la mai multe adrese din municipiile Bacău şi Iaşi şi au adus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău zeci de persoane cu funcţii suspectate că fac parte dintr-o reţea de furt de energie electrică. Totodată, vilele mai multor şefi ai E.On Energie din zona Bacăului au fost percheziţionate.

UPDATE 17.00 Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, patronul firmei de transport persoane, Dragoliv, se află de mai multe ore la audieri, în prezenţa apărătorului. Magistraţii le-au mai emis mandat de aducere şi altor oameni de afaceri sau angajaţi ai EON. „Sunt foarte mulţi implicaţi. Pe mine m-a sunat Cristinel Bostan, din Sascut. Am înţeles că în dosar sunt şi numele Arena Mall, Elite Mob şi multe altele. Plus angajaţi ai E.On Moldova“, a precizat avocatul Cristi Cojocaru. 

UPDATE ora 16.10: Au mai fost aduşi în faţa procurorilor şi Octav Iosipescu, directorul Centrului Bacău de Gaz şi Energie, Ciprian Anisei, şef Formaţie Măsură Bacău, şi Ştefan Vaslovanu, şef Formaţie Măsură Specială Bacău. Percheziţiile făcute atât la sediile firmelor, cât şi la locuinţelor şefilor de la EON au fost realizate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie.

Descinderile au fost extinse şi în judeţele Iaşi şi Neamţ.

Printre cei verificaţi se numără şi Cristinel Bostan, primarul comunei Sascut, proprietar al unei firme de transport, dar şi Marius Bogdan Chiţescu, directorul departamentului de investigaţii antifraudă din cadrul EON. Descinderi au mai avut loc şi la mall-ul din Bacău, situat pe strada Ştefan cel Mare.

Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt EON Moldova, confirmă începerea unei anchete penale la Parchet şi spune că nu are alte detalii. Peste 40 de persoane au fost aduse la Parchetul Judecătoriei Bacău, pentru audieri în acest caz.

Vom reveni cu amănunte!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite