Traficantul înarmat până în dinți care vindea amfetamină în trei județe. Ce au găsit procurorii la percheziție

0
Publicat:

Un băcăuan a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT în timp ce încerca să vândă amfetamină. La domiciliul său au fost găsite mai multe pistoale și o carabină, bani și droguri.

O parte din drogurile găsite la domiciliului băcăuanului FOTO DIICOT Bacău
O parte din drogurile găsite la domiciliului băcăuanului FOTO DIICOT Bacău

Pe 11 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au reținut un bărbat pentru 24 de ore sub acuzațiile de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău l-au prins în flagrant pe băcăuan în timp ce deținea în scopul comercializării cantitatea de aproximativ 200 de grame de droguri de mare risc (amfetamină și 3-CMC).

Ulterior, în urma percheziției domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate două pistoale și o pușcă cu lunetă tip carabină, supuse autorizării, sumele de 3.250 de lei, 155 de euro și 50 de lire sterline, peste 70 de grame de substanță, sub formă de cristale, ce conține 3-CMC, un cântar electronic, punguțe tip zip-lock și alte obiecte folosite la porționarea, ambalarea și administrarea drogurilor.

Carabina cu lunetă descoperită în locuința traficantului FOTO DIICOT Bacău
Carabina cu lunetă descoperită în locuința traficantului FOTO DIICOT Bacău

„S-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2023, inculpatul a introdus pe teritoriul României droguri de mare risc în scopul comercializării consumatorilor de pe raza județelor Neamț, Bacău și Iași”, au stabilit anchetatorii.

Miercuri, 12 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite