Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat Spitalul de Urgenţă din Bacău: „Analizăm posibilitatea dotării cu un al doilea aparat de radioterapie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Pintea a vizitat Spitalul de Urgenţă
Sorina Pintea a vizitat Spitalul de Urgenţă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că analizează posibilitatea de a dota Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău un al doilea aparat de radioterapie.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat vineri în judeţul Bacău, acolo unde a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi a avut o întâlnire cu managerii unităţilor sanitare din judeţ şi autorităţile publice locale.

Sorina Pintea a vizitat secţia de radioterapie deschisă în urmă cu cateva luni, după ce unitatea sanitară a primit aparatura de radioterapie neceasară în cadrul proiectului derulat de Ministerul Sănătăţii cu Banca Mondială.

„Analizăm posibilitatea dotării şi la Bacău cu un al doilea aparat, astfel încât să evităm apariţia discontinuităţilor pe perioada reviziilor sau din alte cauze pentru care unul dintre aparate nu poate fi funcţional”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Sorina Pintea a decis alocarea unor fonduri în sumă de un milion de lei spitalului din oraşul Buhuşi, judeţul Bacău, pentru achiziţionarea echipamentelor de radiologie care să înlocuiască aparatura învechită care există în unitatea sanitară.

pintea

De asemenea, ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire cu managerii spitalelor din judeţul Bacău, la care au participat şi reprezentanţii autorităţilor publice locale, pentru a identifica împreună modalităţile prin care poate fi eficientizată activitatea spitalelor. În urma discuţiilor, ministrul a decis alocarea unor fonduri în valoare de 1 milion de lei pentru spitalul din Buhusi pentru achizitionarea echipamentelor de radiologie care să înlocuiască aparatura învechită de care dispune unitatea sanitară în prezent.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite