Meniu special de sărbători pentru deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deținuții au primit pachete pentru Crăciun (Foto Penitenciarul Colibași)
Deținuții au primit pachete pentru Crăciun (Foto Penitenciarul Colibași)

Cei aflaţi în spatele gratiilor la Colibași se vor bucura de colinde şi daruri în această perioadă. Şi masa de Crăciun şi cea de Revelion vor fi îmbelşugate, iar deținuții vor avea ocazia să guste din sarmale, cozonac şi gogoşi.

Crăciunul este la fel pentru toată lumea, fie ei oameni liberi sau deţinuţi aflaţi în spatele gratiilor. Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de bucurie şi pentru cei închiși la Penitenciarul Colibaşi, care, deşi nu vor putea petrece Sărbătorile alături de cei dragi, vor simţi spiritul Crăciunului datorită unui tratament preferenţial.


Manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă au început la Penitenciarul Colibaşi încă de sâmbătă şi vor continua şi săptămâna aceasta. Deţinuţii vor primi cadouri din partea unor asociaţii umanitare şi vor asculta colinde.

Poate cei mai trişti în această perioasă sunt deţinuţii care nu mai sunt vizitaţi şi nu mai beneficiază de sprijinul familiei. Reprezentanţii Serviciului Umanitar pentru Penitenciare s-au gândit să le facă o bucurie acestora şi le-a oferit în dar un program artistic de colinde, dar şi 50 de pachete cu alimente – sucuri, fructe şi dulciuri. Şi deţinuţii aflaţi în regim închis şi femeile din Penitenciarul de maximă siguranţă Colibaşi vor urmări mâine un program de muzică populară, susţinut de formaţia Doina Argeşului.


Deţinuţii vor afla mai multe despre Crăciun în cadrul unui seminar organizat joi de Biblioteca Judeţeană Argeş şi Centrul Cultural Piteşti, cu tema „Semnificaţia sărbătorilor de iarnă la români”. Cei aflaţi după gratii vor asculta şi colinde tradiţionale, interpretate de  Grupul Folk Armonia.
Moşul va veni la penitenciar încărcat cu dulciuri şi fructe şi le va aduce deţinuţilor 65 de pachete cu produse alimentare din partea Adunării Creştine, 65 de pachete din partea Bisericii Evanghelice, 100 de pachete din partea Catedralei ortodoxe din Mioveni şi 150 de pachete din partea Bisericii Mavrodolu.

Sărmăluţe şi cozonac la masa de Crăciun
Şi masa de Crăciun şi Revelion va fi una îmbelşugată pentru deţinuţi, meniul fiind unul special. Pe 25 decembrie, la masa de prânz, persoanele private de libertate vor servi ciorbă de porc, sarmale, piure cu carne şi sos, garnisit cu murături şi cozonac, iar la cină vor mânca macaroane cu brânză. De Revelion, deţinuţii vor servi ciorbă de văcuţă, pilaf de orez cu carne de porc şi murături, iar seara - piure cu carne şi, ca desert, vor avea gogoşi.
 
Preotul voluntar la închisoarea de la Colibaşi îi va spovedi şi împărtăşi săptămâna aceasta pe deţinuţii care au postit.



Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite