La Slănic Moldova se organizează Maratonul „Legendele Nemirei“. Traseul de 42 de kilometri va trece pe lângă tranşeele Războiului din munţi

0
0
Se organizează prima ediţie a Maratonului „Legendele Nemirei“ FOTO Mircea Merticariu
Se organizează prima ediţie a Maratonului „Legendele Nemirei“ FOTO Mircea Merticariu

Asociaţia „Prietenii Slănicului“ împreună cu Primăria Slănic Moldova organizează prima ediţie a  Maratonului „Legendele Nemirei“, care va avea  loc sâmbătă 8 iulie,  începând de la ora 9. Startul se va da din Parcul central al staţiunii Slănic-Moldova.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte. „Maratonul este un concurs destinat alergătorilor desăvarşiţi şi celor care doresc să-şi depăşească limitele. Va fi o cursă pe distanţa clasică de 42 de kilometri, cu o diferenţa de nivel de aproximativ 2400 m, startul şi sosirea vor avea loc în Parcul din Slănic-Moldova. Crosul este competiţia destinată celor care preferă distanţele mai scurte sau care au început de curând alergarea şi doresc să-şi schimbe modul de viaţă, să devină mai activi. Va fi o cursa de 13 kilometri cu o diferenţă de nivel de 700m, startul şi sosirea vor avea loc în Slănic-Moldova. Cursa Copiilor este un concurs destinat copiilor, în funcţie de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanţe, in parcul Central  Slănic-Moldova“, a precizat viceprimarul oraşului Slănic Moldova, Mihaela Elena Anton, coordonatorul proiectului.


„Prin intermediul Maratonului „Legendele Nemirei“ ne  dorim să încurajăm cât mai multă lume să practice alergarea şi mişcarea în aer liber“, mai precizează organizatorii.  Înscrierile se pot face online pe website-ul competiţiei,  iar preluarea numărului de concurs şi validarea înscrierii se va putea face pe baza unui act de identitate,  vineri, 7 iulie, de la orele 14 şi sâmbătă, între orele 7 şi 8, în spaţiul special amenajat în parcarea de lângă Parcul Central Slănic-Moldova.


„Punctele de interes de pe traseul maratonului sunt tranşeele din cel de-al Doilea Război Mondial, Vârful Nemira Mare, Vf. Nemira Mică, Vf, Şandru Mare, peiajele către munţii Ciucului, Rezervaţía Naturală Nemira şi Poiana Căprioarei“, se mai arată în comunicatul semnat de Mihaela Elena Anton.


Programul  Maratonului „Legendele Nemirei“ 2017


Vineri 7 Iulie:
14:00 – 23:00 Inscriere, validarea inscrierii si preluarea pachetului de concurs (Parcul Central Slanic-Moldova);
* Recomandam celor prezenti in zona sa vina sa ridice pachetul de concurs in aceasta zi!
20:00 – Sedinta tehnica (recomandam prezenta participantilor)
Sâmbătă 8 Iulie:
6:00 – 8:00 – Validare inscrierii si preluarea pachetului de concurs
9:00  START „Legendele Nemirei” – Partea de sus a Parcului Central Slanic-Moldova; CROS si MARATON
11:00 – 20:00 Pasta party
10:00 – 13:00 Inscrieri „Cursa Copiilor” concurs destinat copiilor
13:00 – START „Cursa Copiilor”
18:00 – Premiere
19:00 – 23:00 Petrecere- concert folk.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite