Judeţul în care ambulanţa ajunge şi după 4 zile. Sute de oameni sună zilnic la 112 ca să se testeze pentru COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Avalanşă zilnică de apeluri la 112 în judeţul Bacău. Oamenii vor să se testeze ca să afle dacă s-au infectat cu Sars-Cov-2. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean susţin că sunt circa 250-300 de apeluri în fiecare zi doar pentru testare, iar personalul medical nu mai face faţă.

Aura Creţu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Bacău, a declarat pentru Ziarul de Bacău că în momentul de faţă sunt aproximativ 500 de persoane programate la care ambulanţa trebuie să ajungă pentru testare, iar în fiecare zi alte 250-300 de băcăuani sună la 112 şi sunt redirecţionaţi către ei. 

Şefa SAJ a explicat că se face o triere în funcţie de gravitatea cazurilor, iar cei cu simptome mai puţin grave sunt nevoiţi să aştepte mai multe zile. Din cauza aglomeraţiei, timpul de aşteptare ajunge şi la 4 zile. 

„Sunt urgenţele la care încercăm să ajungem imediat. Cei care declară simptome grave, iar apoi, mergem către ceilalţi care se programează. Avem 8 echipaje zilnic care se ocupă doar de testarea COVID, însă fiecare testare este de durată. pe lângă teste, se efectuează dezinfecţie, e o procedură întreagă şi, din păcate, de durată. În afară de acest aspect, gândiţi-vă că avem apeluri din tot judeţul, numai drumul până la pacienţi durează destul de mult”, spune Aura Creţu. 

Managerul SAJ Bacău a ţinut să precizeze că nou înfiinţatul punct de testare amenajat de Primăria Bacău la Spitalul TBC îi ajută foarte mult, pentru că preia o parte din cazuri, la fel ca şi medicii de familie înscrişi în programul de testare. 

„La începutul săptămânii trecute aveam 700 de persoane în aşteptare, acum avem 500. Sperăm să ajungem la un timp de aşteptare de maximum 24 de ore”, explică Aura Creţu. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum te poate omorî tratamentul anti-COVID luat acasă. Medic: „Se poate ajunge la moarte subită cardiacă” VIDEO

Când vom ajunge în sfârşit pe platou cu valul 4 de COVID-19 şi când va începe să scadă numărul de cazuri. Anunţul cercetătorilor clujeni

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite