Tulpina „Delta Plus”, încă misterioasă pentru medicii români. Se aşteaptă rezultatul mai multor teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Medicii ieşeni au trimis mai multe probe către Institutul Matei Balş, pentru a afla dacă noua tulpină de COVID-19 a ajuns în spitalele ieşene.

Autorităţile aşteaptă rezultatul mai multor teste pentru a stabili dacă tulpina Delta Plus a ajuns la Iaşi sau nu. Şapte probe au fost trimise de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi către Institutul Matei Balş, pentru secvenţiere, iar în următoarele zile vor fi trimise alte opt. 

„Ţinând cont de situaţia care se manifestă în momentul de faţă la pacienţii ce prezintă COVID-19, discutăm dacă nu neapărat de o nouă tulpină, ci de o agravare a tulpinii Delta, din punctul de vedere al simptomatologiei. În consecinţă, atâta timp cât sunt adeptul medicinei bazate pe dovezi, se impune o secvenţiere. Astfel încât, dorim să ştim dacă ne confruntăm cu o nouă variantă Delta sau ne confruntăm cu o nouă tulpină”, a declarat dr. Florin Roşu.

Acesta a adăugat că pe lângă cele şapte probe trimise săptămâna aceasta la Institutul Matei Balş vor urma alte opt. 

„Mi-a atras atenţia simplul fapt că pacienţii care se prezintă în triajul spitalului prezintă un necesar de până la 3-5 litri de oxigen la internare, apoi, de la o oră în sus, necesarul de oxigen escaladează, ajungând la 25 de litri de oxigen pe minut, astfel încât este necesară intervenţia colegilor noştri de pe ATI şi de cele mai multe ori internarea pacienţilor la ATI. Agravarea diferă de la pacient la pacient. Cert este că undeva într-adevăr prin intervalul dintre ziua a 7-a şi ziua a 10-a se manifestă şi care impune pe lângă oxigenoterapie şi monitorizarea foarte atentă a pacientului“, a adăugat Florin Roşu.

Tulpina Delta Plus este în vizorul cercetătorilor din Regatul Unit al Marii Britanii, pentru că specialiştii vor să vadă dacă are un răsunet în special pe acoperirea vaccinală. În acelaşi stadiu se află şi aceeaşi tulpină Miu, apărută recent în SUA, care a dovedit rezistenţă la vaccinurile existente. Variantele pot apărea în orice moment, pentru că, în momentul în care contagiozitatea este mare, astfel de mutaţii apar, şi drept urmare pot apărea noi variante, transmit specialiştii.  

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Poliţist ucis şi tranşat de soţia geloasă. Ucigaşa a păcălit poligraful, dar a dat-o de gol testul ADN

Rafila, despre introducerea certificatului verde: Un proiect scris prost. Creează discriminări. Nu mă opun certificatului, dar aş scrie din nou proiectul de lege

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite