Jandarmerița care pictează ouă unicat prin tehnica mandala. Aborigenii din vechime foloseau pictura cu puncte

0
Publicat:

Jandarmerița pictează diverse obiecte, iar acum, cu ocazia Paștelui, a decis să creeze mai multe modele unicat pe ouă prin tehnica mandala, folosită și de pictorii neompresioniști George Serat sau Paul Signac.

Evelina, jandarmerița pasionată de tehnica mandala FOTO IJJ Bacău
Evelina, jandarmerița pasionată de tehnica mandala FOTO IJJ Bacău

Evelina, o jandarmeriță din Bacău, pictează diverse obiecte, printr-o tehnică numită mandala, iar cu ocazia sărbătorilor pascale, a creat modele de ouă unicat, pe care le-a donat bisericii din incinta Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău.

Tehnica mandala sau pictura cu puncte este o tehnică utilizată încă din vechime în arta aborigenilor din diferite zone ale lumii. Pictura din puncte este reprezentată în artă prin pointilism– o tehnică apărută la finalul secolului al XIX-lea, inițiată de neoimpresioniști precum George Serat sau Paul Signac.

Câteva ouă pictate de Evelina FOTO IJJ Bacău
Câteva ouă pictate de Evelina FOTO IJJ Bacău

Tehnica utilizează contrastul simultan (relația dintre culorile complementare). Termenul „mandala” provine din sanscrită și se traduce prin „cerc”. Astăzi pictura prin tehnica mandala este o activitate care poate avea nuanțe terapeutice (folosită în art terapie pentru îmbunătățirea unor calități, precum răbdarea, dar și pentru exprimarea unui anumit tip de emoție).

GALERIE FOTO

Evelina a absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, iar din anul 2019 desfășoară misiuni la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, împreună cu colegii ei, reușind să depășească cu brio dificultățile inerente unei meserii preponderent bărbătești și chiar să rezolve situații delicate .

Evelina este o persoană răbdătoare, dinamică, veselă și îi place să privească viața cu optimism. Spune că a ales profesia de jandarm deoarece consideră că este potrivită pentru caracterul ei și îi oferă un mod de viață activ, dar a fost inspirată și de fratele ei, care este tot jandarm.

Tehnica mandala necesită răbdare și control al emoțiilor FOTO IJJ Bacău
Tehnica mandala necesită răbdare și control al emoțiilor FOTO IJJ Bacău

„Pentru mine succesul înseamnă să ajungi să faci ceea ce îți place, înseamnă să-ți transformi pasiunea în meserie. De la mama am învățat că trebuie să fiu bună cu lumea, să iert și să respect, iar de la tata am învățat să nu mă dau bătută niciodată. Cariera în Jandarmeria Română m-a completat, m-a împlinit și mi-a conferit noblețe”, spune jandarmerița din Bacău.

Evelina reușește să îmbine executarea misiunilor solicitante cu pasiunea de a creea mandale, care reprezintă pentru ea o activitate relaxantă, iar fiecare model însumează diferite sentimente și vibrații.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite