Hoții care au speriat România. S-au folosit de utilaje din construcții ca să fure bunuri de un sfert de milion de euro

0
Publicat:

Doi bărbați din Bacău au fost reținuți de polițiștii din Adjud, care au efectuat 22 de percheziții domiciliare în județele Bacău și Vrancea, în urma unui furt de proporții, ce a vizat sustragerea a 400 de metri de cabluri de telefonie mobilă.

Doi bărbați au fost reținuți în cazul furturilor de sute de mii de euro FOTO arhivă Adevărul
Doi bărbați au fost reținuți în cazul furturilor de sute de mii de euro FOTO arhivă Adevărul

Pe 14 iunie 2023, polițiștii din Adjud au efectuat 22 de percheziții domiciliare la adrese din comuna Ștefan Cel Mare, județul Bacău, și din comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni de furt calificat de componente de telecomunicații aparținând unei societăți comerciale.

Doi bărbați din Bacău au fost reținuți de polițiștii din Vrancea, iar prejudiciul estimat se ridică la 150.000 de lei.

„Pe parcursul perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate două autoturisme ce ar fi fost utilizate în comiterea infracțiunilor, precum și scule electrice și componente de utilaje pentru construcții, care vor fi supuse cercetărilor”, spun anchetatorii.

Valoarea estimată a bunurilor ridicate se ridică la aproximativ 250.000 de euro, fiind considerate a fi provenite din comiterea unor infracțiuni de furt calificat.

Au furat cabluri de telefonie de 150.000 de lei

Din investigațiile desfășurate a rezultat că cei doi bărbați, în vârstă de 21 și 34 de ani, ambii din județul Bacău, ar fi sustras aproximativ 400 de metri de cabluri subterane ale unei rețele de telefonie din municipiul Adjud. Valoarea prejudiciului cauzat până în prezent este estimată la aproximativ 150.000 de lei.

Pe baza probatoriului adunat în cadrul anchetei, polițiștii au reținut cei doi bărbați pentru 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentanți unității de parchet competente în vederea luării unei măsuri preventive. Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română a oferit suportul de specialitate în această acțiune.

La efectuarea perchezițiilor au participat  polițiști din inspectoratele de poliție județene Vrancea și Bacău, precum și de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă “Alexandru cel Bun” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud la nivelul Poliției municipiului Adjud. Se desfășoară în continuare activități pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a celorlalți participanți implicați în infracțiunile amintite.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite