FOTO Tigrii de la ZOO Oneşti s-au mutat în casă nouă, la Lionsrock

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomia şi Riwa au ajuns din Oneşti în Africa de Sud
Tomia şi Riwa au ajuns din Oneşti în Africa de Sud

Tomia şi Riwa, cei doi tigri preluaţi de fundaţia Vier Pfoten la începutul acestui an din Grădina Zoologică de la Oneşti, judeţul Bacău, au fost eliberaţi într-un ţarc nou, cu suprafaţa de un hectar, în perimetrul sanctuarului pentru feline mari de la Lionsrock, Africa de Sud.

Ţarcul, conceput special pentru nevoile acestei specii, va fi căminul permanent în care cei doi tigri îşi vor petrece restul vieţii.

Tigrii au ajuns în luna aprilie la Lionsrock, în urma transferului realizat de Vier Pfoten de la Zoo Onesti, unde animalele traiau într-un amplasament extrem de mic, cu podea de ciment. Au fost eliberaţi iniţial într-un ţarc de adaptare şi după trei luni, felinele au fost transferate în ţarcul permanent cu suprafaţa de peste un hectar.

Au înregistrat o recuperare fizică remarcabilă. Blana le străluceşte şi au câştigat semnificativ în greutate. În noul ţarc vor avea şi mai mult loc pentru activităţi fizice, a declarat Hildegard Pirker, şefa departamentului de bunăstare a animalelor de la Lionsrock.

Din 2007 şi până astăzi, Vier Pfoten a adus aproape 100 de lei şi tigri la Lionsrock, majoritatea din Europa, dar şi din Africa de Sud, Congo sau Asia (Iordania). Aici, felinele trăiesc în armonie cu natura, într-un loc cu condiţii adaptate speciei, sub atenta îngrijire a experţilor Vier Pfoten.

Simţi că merită tot efortul atunci când îi vezi cum se bucură de ce e în jurul lor. Echipa noastră a depus eforturi susţinute pentru a oferi animalelor  acest minunat habitat, a adăugat Hildegard Pirker.
 

Alte articole:

FOTO Una dintre cele mai frumoase Grădini Zoologice din ţară, promovată pe Facebook

Ziua porţilor deschise a adus sute de vizitatori la Zoo Hunedoara


 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite