Fraţii celebrului lider al lumii criminale din Republica Moldova Vanea Pisateli rămân după gratii în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore şi Tudor Druţă, în boxa acuzaţilor
Grigore şi Tudor Druţă, în boxa acuzaţilor

Grigore şi Tudor Druţă, fraţii lui Ion Druţă, zis şi Vanea Pisateli, vor rămâne după gratii pentru a da explicaţii referitoare la omorul omului de afaceri Valeriu Damian din luna august 2011.

Cei doi fraţi, dar şi Andrei Trofim, şi nepotul victimei, Mihăiţă Mincioagă, vor rămâne după gratii pentru a da mărturii la crima din luna august 2011. Parchetul a înaintat dosarul către magistraţii Tribunalului Bacău, care vor da primul verdict în acest caz.

Totodată, alţi trei suspecţi Mihail Aniţei, Dragoş Victor Niţă şi Nicuşor Ghenadi vor fi cercetaţi în libertate, iar primii doi au interdicţie de a părăsi ţara.

Ei sunt acuzaţi de mai multe fapte, cele mai importante fiind omor deosebit de grav şi violare de domiciliu.

Omorât pentru 3 milioane de lei

Anchetatorii cazului asasinării omului de afaceri Valeriu Damian, ucis în propria vilă în luna august a anului 2011, au descoperit că patronul lanţului de benzinării Hellios a fost ucis pentru bani. Concret, Damian şi-a împrumutat nepotul, Mihăiţă Mincioagă, un alt om de afaceri cunoscut din Bacău, cu suma de 950.000 de lei româneşti. La aceşti bani s-au adunat mai apoi dobânzi legale, iar suma finală care urma să fie returnată unchiului se ridica la aproape 3 milioane de lei româneşti.

Rudele omului de afaceri ucis sunt convinse că asasinatul a fost comandat de nepot, tocmai ca să dispară omul căruia trebuia să-i returneze suma uriaşă de bani.
Următorul termen stabilit de instanţă este pe 29 august. Toţi au declarat recurs.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite