FOTO Doi jandarmi băcăuani au fost medaliaţi de Preşedintele României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ţaga şi Ion Munteanu
Constantin Ţaga şi Ion Munteanu

La propunerea ministrului Afacerilor Interne, doi subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au fost distinşi cu Medalia „Bărbăţie şi Credinţă”, respectiv cu Medalia Naţională „ Serviciul Credincios” de către preşedintele României, Traian Băsescu.

Marţi, 19 februarie, în cadrul unei adunări festive la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, „în semn de apreciere pentru competenţa profesională, experienţa acumulată, obiectivitatea şi fermitatea dovedite în executarea atribuţiilor de serviciu”, a fost conferită  Medalia „Bărbăţie şi Credinţă” în clasa a II-a, cu însemne pentru militari, plutonierului major Constantin Ţaga, iar plutonierului adjutant şef Ion Munteanu i s-a acordat Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a II-a cu însemn pentru militari.

Înaltele distincţii ale statului român au fost înmânate de Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, colonel Vasile Enache.

Cei doi jandarmi au participat de-a lungul carierei la numeroase misiuni.

În anul 2005, jandarmul Constantin Ţaga a fost prezent la inundaţiile de pe Valea Trotuşului, unde a participat la salvarea mai multor persone şi bunuri, riscându-şi propria viaţă. Totodată, acesta a intervenit pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane ce se manifestau violent, context în care subofiţerul a fost înjunghiat în zona gâtului, fiind la un pas de a-şi pierde viaţa, lama cuţitului trecându-i la doi centimetri de aortă.

De asemenea, Ion Munteanu s-a remarcat în mai multe misiuni la care a participat. Mai mult, acesta  a câştigat numeroase medalii la competiţii cu câinii dresaţi ai jandarmeriei, ocupând locul 1 la concursurile din Cluj, Bacău, Târgu Jiu, Braşov.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite