FOTO Activităţi de informare împotriva fumatului în şcolile băcăuane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, a organizat mai multe activităţi de informare, cu privire la efectele nocive ale fumatului, în rândul elevilor.

La Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Bacău şi Şcoala Gimnazială nr.1 Negoieşti s-au desfăşurat mai multe activităţi de informare şi conştientizare, grupul ţintă fiind format din elevi din clasele V-VIII. S-au abordat teme legate de alegerile pe care tinerii le fac faţă de consumul de substanţe psihoactive, influenţa grupului şi a familiei, modelele pe care aceştia le urmează, efectele consumului de tutun asupra creierului uman, asupra organismului şi asupra comportamentului.

De asemenea, la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Bacău, pe lângă cele două activităţi de informare, elevii claselor a VI-a au intrat în competiţia sportivă „Fotbal fără fumuri”.

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Bacău s-au desfăşurat trei activităţi interactive pentru 40 de tineri elevi din clasele IX - XI, în care s-au abordat teme ca fumatul pasiv, componentele unei ţigări, efectele pe termen scurt şi lung asupra fumătorului.

La nivelul oraşului Târgu Ocna, elevii Colegiului Naţional „C. Negri” (clasele IX-XI) au tras un semnal de alarmă comunităţii organizând alături de CPECA Bacău şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie Bacău, Centrul de Sănătate Podiş un eveniment stradal „Stinge fumurile!”. Elevii au distribuit materiale informative cetăţenilor, au transmis mesaje pentru viaţă sănătoasă, au strâns peste 300 de ţigări de la trecători, iar tinerii care erau prinşi fumând aveau parte de un tratament special, ţigara fiind stinsă cu ajutorul pistoalelor cu apă. 

Activităţile organizate în judeţul Bacău au fost derulate în contextul sărbătoririi, pe 31 mai, a Zilei Naţionale fără Tutun.

Alte articole:

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite