Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău,  îşi face campanie electorală cu „Ghiozdanul Şcolarului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

45 de mii de ghiozdane roşii plătite din bugetul Consiliului Judeţean Bacău  au generat un scandal şi în acest an, după ce pe ele a apărut inscripţionat numele preşedintelui  social democrat Dragoş Benea.

Pe ghiozdane este scris cu litere mari numele lui Dragoş Benea dar şi al instituţiei pe care o conduce. Ionel Floroiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bacău, afirmă că situaţia se repetă, an de an. „Numele preşedintelui este pe ghizdan, deoarece el este iniţiatorul acestui program“, a afirmat recent Floroiu. Mai mult, în interior elevii au găsit nu numai caiete, penar, acuarele, markere, stilou, pix, radiere, bloc de desenat, ci şi poza preşedintelui CJ Bacău, iar pe verso, numele consilierilor judeţeni.

Proiectul pentru acordarea de rechizite elevilor a costat numai anul acesta instituţia băcăuană aproximativ 4,7 milioane de lei. Programul „Ghiozdanul Şcolarului“ a fost iniţiat în 2009. De atunci, an de an, aproximativ 50 de mii bucăţi ajung la elevii care provin din familii mai sărace.

„Beneficiarii finali ai acestui proiect sunt toti elevii şcolari şi preşcolari din  mediul rural în sensul susţinerii unui învăţământ în care toţi elevii să aibă, pentru început, şanse egale de progres şi formare pentru a deveni cetăţeni activi şi productivi, apoi să se integreze cu succes în viaţa comunităţii şi pe piaţa forţei de muncă“, afirmă Benea, pe propriul site.
Pozele postate de preşedintele judeţului Bacău pe site-ul de socializare Facebook au născut alte discuţii contradictorii. „De parcă preşedintele Dragoş a dat bani din buzunarul lui, nu din bani publici“, afirmă Paulo Teodora Couthinho. „Părinţii nu trebuiau să accepte o asemenea mizerie, nişte părinţi idioţi!“, este de părere Călin Jicărean, un alt comentator al fotografiilor lui Benea. 

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite