Adjunctul şefului pompierilor băcăuani, sancţionat de superiori după ce a fost acuzat că a "tras la măsea" în timpul serviciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Felegeanu, adjunctul ISUJ Bacău
Cătălin Felegeanu, adjunctul ISUJ Bacău

Colonelul Cătălin Felegeanu a fost trimis acasă să se culce, în timpul serviciului, înainte de ora 16.00, deoarece, spun colegii săi, “abia se mai putea ţine pe picioare”. În ziua când ofiţerul a chefuit, ar fi trebuit să asigure permanenţa până a doua zi dimineaţa.

Evenimentul bahic a avut loc pe 3 septembrie, când adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului (ISUJ) Bacău, Cătălin Felegeanu, a fost nevoit să plece acasă, înainte de terminarea programului. Surse din cadrul instituţiei afirmă că ofiţerul mirosea de la distanţă a alcool şi abia se mai putea ţine pe picioare. “Când a fost trimis acasă, n-a ripostat deloc. Era lemn şi cred că şi-a dat seama singur de starea în care era. Fără să comenteze a plecat. Ştia bine că omul când este beat, trebuie să se culce”, a afirmat un angajat al instituţiei. Ba mai mult, unii pompieri afirmă că Felegeanu a plecat acasă cu propria sa maşină, în care “cu greu s-a urcat”.  

Imediat după chef, colonelul Felegeanu s-a internat la Spitalul Militar din Iaşi, unde a stat câteva zile. Conducerea ISUJ a întocmit actele necesare sancţionării sale, însă îi va fi făcută cunoscută măsura disciplinară, imediat ce se va întoarce din concediul medical.

Conducerea ISUJ a refuzat să prezinte un punct de vedere până la întoarcerea ofiţerului din concediu. În schimb, Andrei Grecu, purtător de cuvânt a ISUJ Bacău nu a negat informaţiile ziariştilor de la “Adevărul”, dar a evitat să ofere detalii. ”Sunt informaţii clasificate şi nu pot fi date publicităţii”, a afirmat Andrei Grecu.  

În replică, Cătălin Felegeanu, recunoaşte că în ziua de 3 septembrie a plecat acasă în timpul programului, însă susţine că a avut de rezolvat o problemă personală, nicidecum una bahică. “Da, m-am învoit pentru că am avut o problemă în familie. Apoi m-am internat în spital. Acum sunt acasă, dar urmează să mă mai internez două săptămâni. Voi avea de făcut o intervenţie chirurgicală”, a afirmat colonelul Felegeanu. Dorian Pocovnicu, prefectul judeţului afirmă că în acest caz ar trebui sesizat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Parchetul Militar.

În funcţie de rezultatul anchetei, conform regulamentului militar, el riscă o sancţiune disciplinară ce poate merge până la desfacerea contractului de muncă.

În primăvara acestui an, Cătălin Felegeanu a participat la examenul pentru ocuparea funcţiei de inspector şef din cadrul ISUJ, însă a fost declarat respins. Cu toate că este în concediu medical, Cătălin Felegeanu a fost prezent la festivitatea organizată sâmbătă, cu ocazia Zilei Pompierilor. Surse din cadrul instituţiei afirmă că ofiţerul ar fi fost la un pas să fie premiat cu acest prilej, prin bunăvoinţa şefilor de la Bucureşti, cu toate că numele lui nu se regăsea pe lista pompierilor cu rezultate deosebite, întocmită de comandantul băcăuan Ioan Mihalache. 

Alte articole:

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite