Depozit de muniție descoperit de un bărbat în timp ce săpa o groapă în cimitir

0
Publicat:

Bărbatul care a făcut descoperirea a sunat imediat la 112, iar pirotehnicienii au ridicat de la fața locului o bombă de aruncător, două grenade ofensive și dispozitivele de inițiere.

Pirotehniștii au scos muniția din groapa săpată în cimitir FOTO ISU Bacău
Pirotehniștii au scos muniția din groapa săpată în cimitir FOTO ISU Bacău

Printr-un apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, un cetățean care săpa o groapă în cimitirul catolic din municipiul Bacău, anunța că a descoperit elemente de muniție rămasă neexplodată.

„De urgență, la locul indicat s-a deplasat o echipă formată din trei specialiști pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău”, au precizat reprezentanții ISU Bacău.

De la locul intervenției au fost ridicate următoarele elemente de muniție: o bombă de aruncător calibrul  82 milimetri, două grenade de mână ofensive și mai multe focoase și dispozitive de inițiere percutante.

„Aceasta a fost încă o misiune încheiată cu succes de echipa noastră, dar acest succes nu se datorează doar profesionalismului colegilor, ci și spiritului civic de care dau dovadă cetățenii, în astfel de situații”, au mai adăugat reprezentanții ISU Bacău.

Arsenal militar, descoperit în peretele unei case care urma să fie demolată

Echipajul pirotehnic al ISU Bistriţa-Năsăud a intervenit, în 3 decembrie 2022, în localitatea Mintiu pentru asanarea unor elemente de muniţie găsite în peretele unei case aflate în curs de demolare.

La faţa locului, pirotehnicienii au descoperit 10 grenade ofensive, 18 cartuşe şi trei arme. Muniţia asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport şi depozitare, iar din această cauză s-a luat decizia de a fi distrusă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia, a informat ISU Bistriţa-Năsăud.

Misiunea a fost executată cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi a autorităţilor locale din comuna Nimigea.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, pirotehniștii recomandă cetăţenilor să respecte mai multe reguli şi măsuri de siguranţă, între acestea fiind anunţarea de urgenţă a organele competente prin apelarea numărului unic de urgenţă 112, muniţia descoperită să nu fie atinsă, lovită sau introdusă în foc şi să nu se arunce la fier vechi sau predată la societăţile colectoare muniţiile descoperite.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite