Cronica unui accident demn de dosarele X. O maşină a plecat la drum condusă de primarul aghesmuit şi a fost făcută zob după câteva minute de un şef de aprozar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gelu Cioravă, primarul comunei băcăuane Podu Turcului FOTO arhiva personală
Gelu Cioravă, primarul comunei băcăuane Podu Turcului FOTO arhiva personală

Un accident produs cu autoturismul Dacia Duster, aparţinând Primăriei Podu Turcului, ridică numeroase semne de întrebare privind identitatea şoferului: primarul însuşi sau patronul unui aprozar?

Mai multe voci susţin faptul că la volanul maşinii de teren s-ar fi aflat chiar Gelu Cioravă, primarul PSD al localităţii. Totul s-a întâmplat la sfârşitul lunii octombrie când edilul, împreună cu doi amici se întorceau de la un praznic. Martorii susţin că deşi trăsese câteva păhărele, la volanul maşinii s-a urcat chiar primarul localităţii. După lăsarea întunericului, în satul Lehancea, pe o stradă lipsită de iluminat public, într-o curbă, maşina a deraiat şi s-a făcut zob pe podeţul Gafinei Spulber, o săteancă de 70 de ani. Ambulanţa sosită la faţa locului i-a găsit pe toţi pasagerii ieşiţi din maşină şi nimeni nu a mai putut stabili cine fusese la volan.

Ce caută aprozaristul în maşina Primăriei?

Mai mulţi oameni care refuză să-şi dezvăluie identitatea afirmă că rapid, primarul a fost înlocuit de Andrei Surugiu de 27 de ani, patronul mai multor aprozare din comună, ruda unui consilier local şi un apropiat al lui Cioravă. “Lumea în sat ştie adevărul, dar nimeni nu are curajul să recunoască în gura mare. Însă, la magazin, la barul din sat, la poştă, toată lumea vorbeşte. L-a adus pe Surugiu de acasă şi l-a pus să declare că el a făcut accidentul. Normal, că primarul era beat”, a afirmat un locuitor al comunei Podu Turcului, care nu vrea să-şi dezvăluie identitatea de teama unor posibile repercursiuni.

“Eiiii, dar cine conduce maşina Primăriei? Doar n-o conduce ăla de la aprozar! Normal că primarul era la volan”, a afirmat o săteancă. Surugiu este sărac în declaraţii. “Nu ştiu nimic. Nu am condus eu nimic!”, a afirmat scurt patronul aprozarelor după care a închis brusc telefonul.

De la accidentul în care a fost implicat edilul, locuitorii din Podu Turcului s-au împărţit în două tabere. Dacă unii îl dau ca sigur vinovat pe Gelu Cioravă, alţii sunt convinşi că niciodată primarul lor nu ar comite vreo ilegalitate. “Să nu vă luaţi de primarul nostru! Primarul nostru e deosebit. Vorbeşte cu noi şi ne sărută mâna ori de câte ori ne întâlnim cu el. Să nu scrieţi ceva rău de el!”, a strigat după noi Natalia Popa, o altă săteancă de 73 de ani. Nici Gafina Spulber, femeia în poarta căreia a avut loc accidentul susţine că nu ştie cine era la volan, însă este supărată că i-a stricat podeţul din faţa porţii şi că nici după o lună, nu a venit cineva să-i ia resturile maşinii zdrobite la impact. “Era seara n-am mai ieşit din casă. Am auzit o bubiutură, dar era târziu şi am stat în casă”, a afirmat Gafina Spulber.

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei dă declaraţii de la tejgheaua unui Plafar

Nici personalul Ambulanţei care a sosit la faţa locului nu vrea să facă vreo declaraţie. “De ce mă întrebaţi pe mine cine a fost la volan? De unde să ştiu eu?”, ne întreabă asistenta medicală Gabi Botez. Cele patru încercări de a-l contacta pe edil au eşuat imediat după ce reporterul ziarului “Adevărul” s-a prezentat la telefon. Ne-a răspuns, în schimb, Ica Done, purtătoarea de cuvânt a Primăriei, pe care am găsit-o în timp ce vindea ceaiuri într-un Plafar din centrul comunei. „Primarul nostru nu era la volan atunci. Ia uitaţi aici cine este cu adevărat Gelu Cioravă!”, ne-a îndemnat aceasta, în timp ce răsfoia pe tejghea un ziar elogios, în care erau înşirate realizările din comună ale edilului şef.

Poliţia ezită

Cu toate că a doua zi după accident Poliţia Bacău a afirmat că “după primele cercetări la volan era Surugiu”, acum după ce reporterii ziarului “Adevărul” au început propria anchetă şi poliţiştii au mai „nuanţat” declaraţia. “Efectuăm verificări sub toate aspectele şi ancheta este în desfăşurare”, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău.

Dusterul este prima achiziţie din banii de la bugetul local făcută de Cioravă, la foarte scurt timp după ce a câştigat alegerile. Momentan maşina se află stricată în curtea unei societăţi agricole din satul Căbeşti.


Alte articole:

Primarul din Podu Turcului, rănit într-un accident rutier. Maşina în care se afla s-a izbit de un podeţ

Condamnări în masă în dosarul "Bacului corupt" de la Bacău. Fostul director al Grupului Şcolar ”Alexandru Vlăhuţă” din Bacău, trei ani de închisoare

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite