Cine este comandorul Ciprian Marin, noul comandant al Bazei 95 Aeriană din Bacău FOTO

0
Publicat:

Luni, 5 februarie, la Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” Bacău a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii către noul comandant al bazei militare.

Comandorul Ciprian Marin a preluat drapelul și comanda Bazei 95 Aeriană
Comandorul Ciprian Marin a preluat drapelul și comanda Bazei 95 Aeriană

În prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Leonard-Gabriel Baraboi, comandorul Marcel Breșug, locțiitor al comandantului, a predat comanda și Drapelul de Luptă ale Bazei 95 Aeriană comandorului Ciprian Marin.

Ciprian Marin este pilot de elicopter şi ofiţer de stat major cu multă experienţă, cu peste 1.400 ore de zbor la activ, care a participat la patru misiuni internaţionale.

În 2005, militarul român a fost în Bosnia și Herţegovina, ca pilot în misiunea ”Althea”, în 2011 şi 2013 în Afganistan, pe aeroportul din Kabul şi ultima misiune, în 2020, în Mali, în calitate de comandant al detaşamentului Carpathian Pumas, rotaţia a II-a.

Noul comandant a efectuat și un master de comandă, în SUA,  la Universitatea Naţională de Apărare Air War College, între 2016 și 2019.

,,Este o mândrie și o onoare pentru mine să fiu astăzi în fața dumneavoastră, în calitate de comandant al acestei unități, o unitate cu tradiție. Țin să mulțumesc, pe această cale, pentru încrederea acordată, atât conducerii Statului Major al Forțelor Aeriene, cât și Statului Major al Apărării.

Pornesc pe acest drum cu gândul că resursa umană este cea mai importantă și mi-aș dori ca împreună să ducem mai departe valori precum mândria de a fi români și mândria de a fi militari.” A precizat comandorul Ciprian Marin, comandantul Bazei 95 Aeriană.

Locțiitorul șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general- maior Leonard-Gabriel Baraboi, a adresat cuvinte de apreciere și mulțumire atât fostului, cât și actualului comandant al Bazei 95 Aeriană.

,,Țin să vă felicit pentru modul în care v-ați făcut  datoria și ați condus această unitate, iar pentru viitor, am convingerea că veți face față cu brio tuturor provocărilor deoarece aveți parte de un colectiv extraordinar.” – general-maior Leonard-Gabriel Baraboi, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene.

Ciprian Marin este născut în Moreni, Dâmboviţa, a urmat liceul militar la Alba Iulia, după care a absolvit Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov și Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” din Boboc.

A fost repartizat în prima unitate la Caransebeş, ulterior, după desfiinţare, a ajuns la Boteni, iar din 2004 a venit la Otopeni, în cadrul Escadrilei 903 Elicoptere.

O perioadă de aproape zece ani a activat în Statul Major al Forţelor Aeriene (SMFA) iar apoi a devenit comandantul escadrilei de la Otopeni.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite