Târg unic de produse imprimate 3D la Târgu Ocna. Obiectele sunt create tridimensional de liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câţiva dintre tinerii implicaţi în imprimarea 3D FOTO tdh.ro
Câţiva dintre tinerii implicaţi în imprimarea 3D FOTO tdh.ro

Obiectele construite de liceeni pentru acest eveniment sunt diverse şi amuzante: de la machete, obiecte decorative, jucării de asamblat pentru cei mici, până la suveniruri personalizate  şi globuleţe imprimate cu fotografii. Tinerii le oferă astfel doritorilor cele mai originale idei de cadouri.

Elevii şi profesorii din Târgu Ocna organizează un târg unic de produse realizate prin imprimare 3D în laboratorul de tehnologie digitală Solidarity FabLab. Acest târg urmăreşte să creeze contacte şi să genereze oportunităţi de colaborare între elevii din Solidarity FabLab Târgu Ocna şi industriile sau oamenii de afaceri din zonă, cu intenţia de a crea tinerilor o deschidere pe piaţa muncii.  

Cei care vizitează târgul vor putea participa la un atelier de  imprimare de obiecte tridimensionale. Târgul va fi amplasat  în zona pietonală dintre Biserica Adormirea Maicii Domnului şi parcul central al oraşului, strada Carol I,  Târgu Ocna, şi va fi deschis în data de 15 august 2022, între orele 9.00 – 20.00.

Laboratorul Solidarity FabLab este creat şi susţinut de Fundaţia Terre des hommes cu sprijinul financiar al Fundaţiei Orange, în cadrul Liceului Tehnologic Târgu Ocna. Sub îndrumarea unui profesor specializat, aici se desfăşoară cursuri IT de proiectare şi imprimare tridimensională pentru elevii din Târgu Ocna şi liceele din împrejurimi, tineri de la Centrul Educativ şi tineri fără studii sau neangajaţi, în vederea pregătirii lor în domeniul digital şi cu scopul de a creşte şansele lor de a găsi un loc de muncă.

Sprijin pentru 500 de copii şi tineri din grupuri vulnerabile

Prin proiectul Solidarity FabLab, Fundaţia Terre des hommes  se va asigura că 500 de copii şi tineri din grupuri vulnerabile, categorii defavorizate, copii aflaţi în conflict cu legea şi copii afectaţi de migraţie vor avea acces la cursuri şi la o comunitate de sprijin din partea organizaţiilor locale, companiilor private şi antreprenorilor. Aceste cursuri urmăresc să cultive abilităţile antreprenoriale (mai ales tehnice, digitale şi IT) ale tinerilor din zonă, pregătind intrarea lor pe piaţa muncii.

targ produse imprimate 3D FOTO fundaţia Terre des hommes 4

FOTO fundaţia Terre des hommes

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi: 440 liceeni şi elevi de gimnaziu de la Liceul Tehnologic Târgu Ocna şi şcolile din împrejurimi,  30 de şomeri şi/ sau tineri  înscrişi în programul ”A doua şansă”, 30 de tineri cu vârste cuprinse între 13-22 de ani de la Centrul Educativ din Târgu Ocna,  15 profesori de la Liceul Tehnologic Târgu Ocna şi şcolile din apropiere (Oneşti, Slănic Moldova, Dofteana, Dărmăneşti), 15 lideri ai comunităţii locale.

targ produse imprimate 3D FOTO fundaţia Terre des hommes 3

FOTO fundaţia Terre des hommes

Proiectul Solidarity FabLab Târgu Ocna este implementat de Fundaţia Terre des hommes în perioada 2021 – 2023, cu o finanţare de 53.213 euro acordată de Fundaţia Grupului Orange şi Fundaţia Orange România. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Învăţătoarea care a organizat un festival medieval la clasă şi face expediţii cu copiii la sat

Cum a scăpat proprietarul unui cafenele de plata unei amenzi de mii de lei pentru că nu a interzis fumatul în local

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite