Ce manifestări au loc la Slănic Moldova, la finalul lunii august. Festivalul „Tradiţii şi obiceuri basarabene“ şi Festivalul „Lemnului“

0
0

Edilii din Slănic Moldova au pus la punct un program pentru a le face şi mai frumoasă şederea turiştilor din staţiune. În perioada 18-20 august este programat Festivalul „Tradiţii şi obiceiuri basarabene“, organizat în parteneriat cu localitatea Mileştii Mici din Republica Moldova iar o săptămână mai târziu, Festivalul „lemnului“.

Turiştilor din staţiunea Slănic Moldova li se pregătesc două festivaluri la finalul următoarelor două săptămâni din luna august. Festivalul „Tradiţii şi obiceiuri basarabene“, aflat la prima ediţie, este dedicat înfrăţirii localităţilor Slănic Moldova cu Mileştii Mici, de peste Prut, loc în care se găseşte şi cea mai mare cramă din lume, menţionată în Guinness Book. „Va fi un eveniment frumos, organizat in parteneriat cu fraţii noştri de peste Prut, din localitatea Mileştii Mici, cu care Slănic Moldova s-a înfrăţit. 

Vor avea loc degustări de vinuri, un târg al meşterilor populari din Basarabia dar şi concerte susţinute de talentaţi artişti din Republica Moldova şi din regiunea noastră. Slănic Moldova este una din staţiunile preferate ale basarabenilor care îşi fac concediile în România iar noi trebuie să le putem oferi condiţii cât mai atractive“, ne-a declarat Gheorghe Baciu, primarul staţiunii Slănic Moldova.


Festivalul va începe vineri, 18 august, în foişorul de muzică din centrul staţiunii. De la 18 sunt programate concerte susţinute de Maria Stoianov, Tudor Ungureanu, Grupul folcloric „Ştefan Vodă“ şi Gabriela Grădinaru din Iaşi. Sâmbătă, 19 august, de la ora 16 vor susţine concerte Saveliu Cojocaru, Maria Ţărnă, Valeriu Râşniţă, Doina Sîrbu, Veta Ghimpu Munteanu şi Daniela Pleşca. Concertele vor începe duminică la ora 12, cu artiştii care au susţinut concerte în cele două zile.

image

Staţiunea Slănic Moldova FOTO Facebook Slănic Moldova Oficial 


În perioada 25-27 august, în staţiunea băcăuană are loc a doua ediţie „Festivalul lemnului“- Lemnul, între tradiţie, artă şi utilitate“. În centrul oraşului sunt programate şi organizate expoziţii de sculptură în lemn, expoziţii de mobilă şi unelte tradiţionale, ateliere în aer liber dar şi concerte cu muzică de calitate. Evenimentele vor avea loc în Parcul Central Slănic-Moldova  şi sunt organizate de Primăria Slănic-Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Prietenii Slănicului.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite