VIDEO Campionatul Naţional de Offroad la Slănic Moldova. Peste 50 de echipaje se vor alinia la start pentru Trofeul „Dacii Liberi“. Programul evenimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 18-21 mai, la Slănic Moldova va avea loc cea de a doua etapă din Campionatul Naţional de Offroad din România, numită Trofeul „Dacii Liberi“.  Campionatul are loc sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Comisiei Nationale de Offroad din România, iar etapa de la Slănic Moldova este organizată de Club Offroad Vaslui şi Club Offroad Dacii Liberi Bacău.

Competiţia este structurată pe trei clase principale – Standard (A şi B, în funcţie de capacitatea cilindrică), Open şi Extrem – cu trasee de complexităţi diferite. „Clasa Standard este dedicată celor care au un automobil 4x4, echipat cu anvelope agresive, inclusiv tip Simex şi, de preferat, dotat şi cu un troliu. La clasele Open şi Extrem maşinile sunt modificate atât la formă, cât şi la sistemele de frânare, direcţie, suspensie şi tracţiune faţă de maşinile de serie, sporind considerabil performanţele de căţărare şi anduranţa. Spectacolul pe care aceste maşini îl provoaca este intens, deosebit şi fascinant“, a precizat într-un comunicat Romeo Andrieş, directorul concursului Trofeul „Dacii Liberi“.

Programul Trofeului „Dacii Liberi“

Ziua de joi, 18 mai, este destinată primirii concurenţilor şi verificărilor tehnice şi administrative.
Vineri, 19 mai, ora 10, se dă startul primei zile de concurs, urmând ca la ora 21 să se pornească în proba specială Noaptea Nemirei, în care echipajele îşi vor testa abilităţile de orientare şi navigare înfruntând întunericul. Sâmbătă, 20 mai, va avea loc, începând cu ora 10, proba superspecială Trial pentru clasa Standard. Clasele Open şi Extrem vor susţine această probă începând cu ora 18.30. Pe un traseu scurt, dar intens, spectatorii vor vedea peste ce obstacole extreme pot trece maşinile înscrise şi cât de abili sunt copiloţii când vine vorba de trolieri.  Trofeul Dacii Liberi se va încheia cu festivitatea de premiere, care va avea loc duminică, 21 mai, începând cu ora 10.30. Vor fi premiate cele mai bune 3 echipaje de la fiecare clasă. În plus, toţi cei care au izbutit să învingă traseele Nemirei vor primi o diplomă de participare.


Trofeul „Dacii Liberi“ este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău, al Primăriei Slănic Moldova, Primăriei Oituz, ISU Bacău, Jandarmeria Slănic Moldova, RNP Romsilva, Ocolul Silvic Târgu Ocna, Ocolul Silvic Bisericesc Bacău, Ocolul Silvic Privat Oituz, Ocolul Silvic Breţcu, Serviciul de Promovare Turistică şi Salvamont Bacău dar şi cu sprijinul unor sponsori.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite