Caz revoltător în judeţul Bacău. Doi bărbaţi au fost reţinuţi după ce au bătut un cal până când animalul a murit

0
0
Agresorii animaluluii au fost reţinuţi
Agresorii animaluluii au fost reţinuţi

Întâmplarea a avut loc într-o comună din judeţul Bacău, agresorii fiind învinuiţi de comiterea infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău – Biroul pentru Protecţia Animalelor au  fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Odobeşti cu privire la faptul că, un localnic, de 53 de ani, ar fi omorât un cal în şanţul de lângă drumul comunal.

"Din cercetări, poliţiştii au stabilit că pe11 iunie, un bărbat de 33 de ani, din comuna Odobeşti ar fi împrumutat, de la un localnic, un atelaj hipo tractat de un cal pentru a se deplasa la o moară din comună. La un moment dat, calul nu ar mai fi putut să tragă căruţa şi ar fi căzut într-un şanţ de pe marginea drumului comunal. Bărbatul ar fi lovit calul cu biciul pentru a se ridica, însă, văzând că nu reuşeşte, ar fi solicitat sprijin proprietarului animalului. După mai multe încercări de a ridica animalul de jos, prin exercitarea de lovituri asupra acestuia, proprietarul calului ar fi omorât animalul", potrivit IPJ Bacău.

La data de 14 iunie a.c., poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi, de 33 şi 53 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de rănirea sau schingiuirea animalelor şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

Vă mai recomandăm:

Poliţia Animalelor a intrat în acţiune. Dosare penale după ce doi câini au fost maltrataţi

VIDEO Câine aruncat cu furie de pe o rampă unde se odihnea. Bărbatul care a maltratat animalul este cercetat penal

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite